Autor |
Zpráva |
Milan V.
Administrator
|
|
I já souhlasím, dříve vyznačena nebyla. Když jsme byli naposledy na stavbě, tak jsem se ptal stavebního dozoru i na toto a odpovědí mi bylo, že se nic takového nezrealizuje ... Tak buď nemá stavební dozor aktuální informace a CG získal stavební povolení na vybudování této přístupové komunikace, nebo se jedná o mystifikaci, stejně jako v případě kultivovaného pruhu zeleně podél ulice práčské ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Este jeden detail k tomu, co pisal Banana ohladne farby domu B. Na novej verzii stranok Central Groupu sa objavila na strankach Zahradniho Mesta tato poznamka:
Barevnost bytových domů A až E odpovídá původnímu architektonickému návrhu, v průběhu realizace byla upravena na kombinaci cihlově červené, kávové a bílé fasádní barvy. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Tak tak, potvrzuje to i tento snímek z 11.09.2005 |
P9110007.JPG |
Komentář: |
|
Velikost: |
131.32 kB |
Zobrazeno: |
23152 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Podla vcerajsich informacii od stavebneho dozoru je CG momentalne v jednani ohladne vytvorenia pristupoveho chodnika pre pesich na mieste vyznacenom na novej verzii stranok. Zarucit vysledok vsak nemozu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Pripajam aj zopar aktualnych fotiek z 20.9. |
01.jpg |
|
52.44 kB |
23143 krát |
|
02.jpg |
|
70.57 kB |
23146 krát |
|
03.jpg |
|
78.31 kB |
23140 krát |
|
04.jpg |
Chodba na 1.poschodi bytoveho domu C |
|
31.23 kB |
23139 krát |
|
|
|
|
Naposledy upravil Lubos dne 21.9.2005, 13:53, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Lubos napsal:
|
Podla vcerajsich informacii od stavebneho dozoru je CG momentalne v jednani ohladne vytvorenia pristupoveho chodnika pre pesich na mieste vyznacenom na novej verzii stranok. Zarucit vysledok vsak nemozu.
|
To by byl dobrý počin, alespoň by to víceméně vyřešilo náš problém ... Snad se to tedy podaří ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Lubos napsal:
|
Pripajam aj zopar aktualnych fotiek z 20.9.
|
Jake to jsou domy? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Banana napsal:
|
Jake to jsou domy?
|
Hm, dobra otazka Bohuzial som to uz zabudol Mam taky pocit, ze 02.jpg je A-cko, 01.jpg je B-cko a 03.jpg je bud vychodna strana C-cka alebo D-cko. Bohuzial som to nefotil ja, takze som sa na to nesustredil.
Jedine, co viem na isto, je 04.jpg, to je vnutorna chodba domu C (to som doplnil aj do popisku) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Ten obrázek 03.jpg vypadá na východní stranu budovy C, 01.jpg jako západní strana stejné budovy a 02.jpg jako východní strana budovy A ... Tomu říkám rébus ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Milan V. napsal(a):
|
Ten obrázek 03.jpg vypadá na východní stranu budovy C, 01.jpg jako západní strana stejné budovy a 02.jpg jako východní strana budovy A ... Tomu říkám rébus ...
|
Ano, to znie velmi realne |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Úplně jsem zapomněl, že mi konečně přišla odpověď na to, jak bude vypadat to okolí. Cituji z komunikace: "... Pruh zeleně mezi ulicí práčskou a bytovými domy bude řešen tak, že zůstane stávající zeleň krom vjezdu k domu. ..." Tzn. pokud tomu dobře rozumím a spojím si to s těmi dnešními příspěvky, měla by existovat krátká komunikace napojená na práčskou před severní stranou budovy C a vedle té komunikace snad budou i chodníky ... Takováto podoba by snad neměla být problémem pro schválení příslušnými úřady ... !chin Kdyby to neměli neschválit, tak potom už nevím ... No a skutečnost, že se se zelení nebude dělat vůbec nic, k tomu už ani nevím, co mám říct ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Milan V. napsal(a):
|
No a skutečnost, že se se zelení nebude dělat vůbec nic, k tomu už ani nevím, co mám říct ...
|
Takze ten chodnik pro pesi co je ve vizualizaci u budovy A je jen snemě Stejne se tam bude muset ale udelat, protoze je to jedina prima cesta na druhou stranu, smerem k ulici Topolová a autobusům.
Ta zelen by se mela aspon pekne zkulturnit, jinak to bude vazne raj pro bezdomovce a dalsi pochybne existence, to ale asi nikomu z CG nedojde. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Banana napsal:
|
Takze ten chodnik pro pesi co je ve vizualizaci u budovy A je jen snem. Stejne se tam bude muset udelat, protoze je to jedina prima cesta na druhou. ...
|
Zatím to tak na ten sen vypadá ... Je pravda, že se celá řada věcí změnila a pochopitelně z finančních důvodů se do té vizualizace (byla prý pekelně drahá) nepromítly ... Takže až tak moc realitu nevytváří ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
PavelH
Kolemjdoucí
|
|
Zelený bezdomovecký pás je zábranou i v cestě do školy, což pro děti, které nebudou jezdit autem bude každodenní zážitek.. Docela mě zajímá kde budou přechody přes komunikaci (jezdí tam ve špičkách poměrně hodně aut) a jak tam budou řešeny chodníky.
Do školy je nejblíž z našeho NZM do Jahodové ulice (škola trpí nedostatkem žáků a čeká na příliv nových obyvatel NZM - i to je jeden z důvodů proč ji nezrušili). Další škola je Švehlova - stejným směrem o kus dál a docela dost daleko je do břečtanové (vše na ZM). Na druhou stranu (resp. podel Intersparu) je ZŠ hostivař (pod Košíkem). |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
PavelH napsal:
|
Zelený bezdomovecký pás je zábranou i v cestě do školy, což pro děti, které nebudou jezdit autem bude každodenní zážitek.. Docela mě zajímá kde budou přechody přes komunikaci (jezdí tam ve špičkách poměrně hodně aut) a jak tam budou řešeny chodníky.
Do školy je nejblíž z našeho NZM do Jahodové ulice (škola trpí nedostatkem žáků a čeká na příliv nových obyvatel NZM - i to je jeden z důvodů proč ji nezrušili). Další škola je Švehlova - stejným směrem o kus dál a docela dost daleko je do břečtanové (vše na ZM). Na druhou stranu (resp. podel Intersparu) je ZŠ hostivař (pod Košíkem).
|
To by mě zajímalo také ... Asi by nebylo vůbec od věci se na toto zeptat na odboru dopravy a energetiky Úmě Praha 10, tam by už měli mít všechny údaje k dispozici ... předpokládejme ale, že přechody budou pouze na nově vzniknuvší křižovatce a chodníky nové nevzniknou, protože jinak by musel CG upravit ten pás zeleně, který mu nepatří a jak už všichni víme, to určitě nemají v plánu ... Lidé budou muset přejít na druhou stranu, tam se dostat na zastávku autobusu a pokud by chtěli jet druhým směrem, opět přejít zpátky na druhou stranu ulice ... V té dříve zpracované virtuální prohlídce lokality je ještě zakreslený ten diskutovaný chodník v SZ rohu bytového komplexu a nezakreslená ta napojovací komunikace na práčskou ul. ... |
Plán Nové Zahradní M?sto.gif |
Mapa lokality NZM - web CG |
|
31.83 kB |
23225 krát |
|
mapa lokality NZM - virtuální prohlídka - rozdíly.jpg |
Mapa lokality NZM - virtuální prohlídka lokality - rozdíly |
|
13.5 kB |
23225 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Takto to nyní vypadá s realizací venkovních parkovacích stání ... A pokud se s tou "zelení" hned vedle nebude dělat vůbec nic, bude to na první pohled a dojem prostě paráda ... |
Venkovní parkovací stání (03-10-2005).jpg |
Venkovní parkovací stání (03-10-2005) |
|
71.6 kB |
23202 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
A ještě kruhový objezd ... |
Stavba kruhového objezdu (03-10-2005).jpg |
Stavba kruhového objezdu (03-10-2005) |
|
60.69 kB |
23200 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Dobré zprávy: podle včerejšího vyjádření stavebního dozoru ohledně cest na sever současný vlastník pozemku dal souhlas ke zbudování chodníku pro pěší v severozápadní části a silnice naproti domu C kteréžto má CG zájem vybudovat. Vše nyní závisí na vyjádření/souhlasu úřadu městské části Praha 10.
Jak jsem koupil tak prodávám |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Tak to je opravdu dobrá zpráva! ostatně, ten vlastník pozemku by byl sám proti sobě, protože takhle bude mít průchod přes tu svou džungli pod kontrolou ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Milan V. napsal(a):
|
Tak to je opravdu dobrá zpráva! ostatně, ten vlastník pozemku by byl sám proti sobě, protože takhle bude mít průchod přes tu svou džungli pod kontrolou ...
|
Jeste by to chtelo upravit tu zelen pro bezdomovce a pak by to uz nemelo chybu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Tak jsem udělal při své poslední návštěvě stavby další fotky okolí ... Vlastník pozemku sice dal souhlas k vybudování té cesty a chodníku, ale žádné terénní úpravy vidět nejsou, asi jim stále ještě chybí stavební povolení ... Pokud se tam člověk dobře porozhlédne, vůbec to nevypadá, že by se to mělo vůbec realizovat ... přece by nepokládali obrubníky a neasfaltovali cestu, aby to pak rozkopávali a předělávali ... Navíc mi přijde, že mezi těmi venkovními parkovacími stání moc prostoru pro tu napojovací komunikaci na práčskou ul. není ... !chin |
Komunikace podél Prá?ské ul. (14-10-2005).jpg |
Komunikace podél Prá?ské ul. |
|
78.71 kB |
23126 krát |
|
Stav realizace kruhového objezdu (14-10-2005).jpg |
Stav realizace kruhového objezdu |
|
63.19 kB |
23126 krát |
|
Nový p?echod pro chodce v Prá?ské ul. (14-10-2005).jpg |
Nový p?echod pro chodce v Prá?ské ul. |
|
68.31 kB |
23126 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Milan V. napsal(a):
|
Vlastník pozemku sice dal souhlas k vybudování té cesty a chodníku, ale žádné terénní úpravy vidět nejsou, asi jim stále ještě chybí stavební povolení ... Pokud se tam člověk dobře porozhlédne, vůbec to nevypadá, že by se to mělo vůbec realizovat ...
|
No podla toho, co napisal Lusvec by tam mal byt iba chodnik pre pesich. A asi velke upravy nevyzaduje, osobne si myslim, ze nanajvys vydlazdickuju uzucky chodnik niekde medzi stromami a bude |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Lubos napsal:
|
No podla toho, co napisal Lusvec by tam mal byt iba chodnik pre pesich. A asi velke upravy nevyzaduje, osobne si myslim, ze nanajvys vydlazdickuju uzucky chodnik niekde medzi stromami a bude
|
teď se budu trochu bránit: 06.10.2005 09:49 jsem napsal že mám zprávy o souhlasu ke zbudování chodníku v severozápadní části a silnice naproti domu C |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Pokud by mělo jít pouze o ten chodník, potom to je jasné ... aspoň, že bude chodník, ten je mnohem důležitější. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
lusvec napsal:
|
teď se budu trochu bránit: 06.10.2005 09:49 jsem napsal že mám zprávy o souhlasu ke zbudování chodníku v severozápadní části a silnice naproti domu C
|
Aha Tak to sa ospravedlnujem, nejak som si to poriadne neprecital No ak by to bolo tak, bolo by to moc fajn, len sa obavam, ze to je skor scifi |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Podle této fotografie to vypadá že se CG chystá realizovat silnici směrem na sever od domu C. |
PA230271.jpg |
|
145.15 kB |
23079 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Tak to je dobrá zpráva! Jak je z fotek vidět, předtím se s ní nepočítalo, původně umístěné obrubníky vyjmuli a udělali vše znovu pro přípravu té napojovací komunikace ... konečně alespoň v něčem zvítězil zdravý rozum ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Tak to je super, jeste ten chodnicek pro pesi za zapadni strane a bude to vsechno |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Luboši, jak jsi byl teď na stavbě, postřehl jsi, zda se buduje ten chodník v SZ rohu bytového areálu?!? A co ta krátká napojovací komunikace na práčskou ul. u domu C, v jakém to je stavu, už je "prosekaná džungle"?!?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|