Autor |
Zpráva |
alkonius
Moderator
|
|
Vazeni spoluobcane
Uz na minule schuzi mezi bloky byla naprogramu kronika, respective predstaveni napadu, diskuze nad realizaci a jeji obecna prospesnost/potrebnost. Urcite je mezi nami mnoho lidi, ktere proste jen zajimaji novinky, nic nepisi a jak se rika jen sleduji cvrkot. Prochazet denne prispevky fora asi ne kazdy muze a nektere veci jsou zmineny v prispevku uplne s jinym tematem. Cili..
V posledni dobe jsme meli udalosti z nich existuji fotografie i kratke texty na foru. Jen v kratkosti pripomenu kandidaty na zapisy do kroniky z posledni doby
- nehoda auta + pozar
- pristaveni tridenych kontejneru
- jiricky a jejich neunavna robota
- nehoda nastavbe
....
Principem by melo byt zachovani chrnologickych udalosti s obrazovym materialem v nejake ctive forme (blog, newpage, ...) neco kam opravneni (nebo i neopravneni jedinci mohli zapisovat co se stalo vc fotografii.
Idealne rozdelene do kategorii, napr:
- uprava stavu lokality (nova cesta, novy blok, udalost globalniho charakteru...)
- dulezita udalost pro lokalitu (schuze vlastniku, rozhodnuti uradu, ... )
- obecna udalost (jiricky, odvoz bunek, naprava nejake chyby cg)
- crimi (pozar, vyloupeni nekoho, nehoda stavby, ....)
- bulvar (kdo s kym o cem prokoho)
...
Urcite doplnime dalsi ale ted je asi dobra otazka, zda vubec neco takoveho delat, kdo to bude delat, a na jakem zaklade to zprovoznime (wiki?, news system portalu?).
Prosim o vyjadreni, pripadne nabidky, nejakych garantu, nebo editoru. Prispivat by asi mohl kazdy, ale davat rad a rozdelovat nebo presouvat mezi kategoriemi by asi mel nekdo zodpovedny.
Co si o tom myslite? |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Jeví se mi to jako dobrý nápad, ale celé by to mělo být součástí portálu, nevytvářet žádnou věc, která by běžela mimo, protože by to bylo velmi náročné na koordinaci a hlavně, nerozděloval bych čtenáře do dvou proudů ... Takže formu bych zvolil spíše nějakého blogu s případnými odkazy na portál s tím, že se bude jednat o sekci portálu, stejně jako např. fórum, soubory ke stažení nebo album. Podívám se po nějaké modifikaci, která by toto mohla v pohodě vyřešit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
MKDD
File moderator
Věk: 49
|
|
Pouze mne napadá kdo se toho ujme?
Pokud se bude kronika připravoat tak souhlasím že elektronická podoba by měla být součástí portálu, ale hned na začátku by se mělo myslet taky na tištěnou podobu pro nenetové užiívatele. |
|
|
|
_________________ Mirek
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
Věk: 45
|
|
Mě se ten nápad líbí... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
Jo taky jsem pro ... klidně s tím můžu pomoct ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Som tam dal tu prvu modifikaciu co spominal Milan ale co ja viem, nic moc, to v podstate spravi len to ze podla casu vypise vsetky prispevky z nejakeho fora... cize sa musi vytvorit zvlast forum na to a tam sa budu pisat prispevky ktore by mali byt v tej kronike...
aha: http://www.novezahradnimesto.net/blog.php |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Hmmm, pravda, není to úplně ono ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
A čí je to původní myšlenka? Já tímto nápadem zamýšlela klidně i tu papírovou formu, která by mohla mít svůj "odraz" formou blogu na portálu NZM.
Stále není nad lidský krásný rukopis, barvy, materiály a vůni papíru. Ovšem pro uchování generacím budoucím vyhovuje virtuálno.
Alko, sice to měl být můj příspěvek na další schůzce "mezi domy", ale kdyz jsi to vzal za své, teď a tady, tak ať se to pěkně rozběhne |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
greticka napsala:
|
... Stále není nad lidský krásný rukopis, barvy, materiály a vůni papíru. Ovšem pro uchování generacím budoucím vyhovuje virtuálno. ...
|
... teda psát něco ručně ... takovej přežitek ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel K.
Host
|
|
....jsem pro...mám rád historiii a statistiky.....hihi...když se zamyslím, tak ta kronika je odrazem toho, že člověk má snahu udělat něco, co tu po něm zůstane, až odejde....zanechat odkaz....
mějte se sqleeeeeeeeeeeeeeee |
|
|
|
|
|
|
|
|
martina
Spolubydlící
|
|
Já jsem taky pro! Je to výborný nápad! Už se těším... |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
alkonius napsal:
|
Vazeni admini, zkusil jsem najit celkem hezky blog pro kroniku. Bohuzel jak jsme zjistili, neni nic vhodneho jako komponenta BB2 tak bychom to mohli postavit externe.
http://www.dasblog.net/ nazory?
|
neni Wordpress lepsi?
http://wordpress.org/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
No právě, "aby se toho někdo ujal" ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
Zdatné fotografy tady máme. Teď ještě oprášit archiv a pak stanovit bod "B", ze kterého budeme vycházet.
Já osobně bych ho viděla začátkem únorového příběhu o "městě duchů". Byla to nezpomenutelná atmosféra některým příhodám se sousedem, se dodnes smějeme. |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
Jasně.. třeba to vypínání elektřiny, věčně nefunkční výtahy... chodby plné dělníků... že bych zkusila něco zplodit.. no uvidíme |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
Já napíšu o první schůzi lidí, kterým zacházení CG nebylo lhostejné, u nás doma.
A pak mě napadá napsat reportáž o maminkách a jejich životě na NZM, popř. portrét různých zajímavých lidí, kteří tu žijí. Snad bude někdo souhlasit nebo i pomůže.
Hlásí se někdo??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|