Autor |
Zpráva |
Lubos
Podnájemník
|
|
Mam na vas otazku, ci mate tiez v tomto obdobi v byte (obytnej miestnosti) rano vlhkost az skoro 80% ?! Po intenzivnom vyvetrani vlhkost klesne tak na 65-70%, ale stale sa mi to zda dost vela, kedze od 55% uz rastu pliesne a podobna flora Problem je taktiez v tom, ze po zatvoreni okien sa vlhkost velmi rychlo vrati na povodne hodnoty (75-80%), tak by ma zaujimalo, ci je toto normalny stav aj v ostatnych bytoch? Viete niekto poradit, akym inym sposobom sa este da bojovat proti vysokej vlhkosti, pokial vetranie nejak moc nezabera (pripominam, ze ziaden vyznamny zdroj vlhkosti ako mokre pradlo a pod. som si v byte nevsimol ) ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Martin Vonka
Host
Věk: 46
|
|
no 80% je fakt uz hodne... ja v byte vlhkomer sice nemam, ale odhadem mam tak do 60%, kdyz je vic, tak to clovek pozna pri dychani (a to obcas susim i pradlo )... jeste zkus zmerit vlhkost venku, cimz muzes treba zjistit, ze ti spatne meri (porovnat s aktualni vlhkosti - na Libusi )
no a jinak fakt hledej zdroj vlhkosti - kytka, domaci potkany, napustena vana, otevreny zachod, nebo proste moc dychas |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
My máme 50 procent, kdyz jsou zavrená okna.
A nemalovali jste ze mate 80? ono se to casem vysusi, jen to chce hodne vetrat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Marie
Host
Věk: 44
|
|
Okna opravdu hodne tesni (pak mam pocit, ze dochazi kyslik:-), takze my okna nezavirame uplne, ale pri urcite poloze te klicky, se okno ani uplne nezavre, ale ani se samo neotevre. Tak mozna to nechat takhle priotevrene a ona se ta vlhkost snad zmirni. |
|
|
|
|
|
|
|
|
DV
Kolemjdoucí
|
|
Jak bylo uvedeno v mém předchozím tématu psal jsem stížnost na CG ohledně dokumentace.
80% je nad normou nejvíce se toleruje 70% |
|
|
|
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
no u nás nevim my tu máme pořád děsný vedro a to netopíme hold poslední patro |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Diky za vsetky vase informacie. Bohuzial sme ani nemalovali, ani nesusime v byte pradlo, ani mi nepride, ze by sme prevadzkovali extremne sporty... Skusim este nejake opatrenia a pokial nebude vlhkost stabilne pod 70%, ideme reklamovat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
DV
Kolemjdoucí
|
|
jedině jak můžeš tuto věc reklamovat je obrátit se na zdravotní ústav aby Ti v bytě porvedli měření, pokud bude převyšovat 70% máš nárok na reklamaci a případný soudní spor. měření stojí cca 7 - 8 000 Kč plus DPH. Již jsem si to zjištoval. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
DV napsal:
|
jedině jak můžeš tuto věc reklamovat je obrátit se na zdravotní ústav aby Ti v bytě porvedli měření, pokud bude převyšovat 70% máš nárok na reklamaci a případný soudní spor. měření stojí cca 7 - 8 000 Kč plus DPH. Již jsem si to zjištoval.
|
Diky za info, stoji to za zvazenie, ak ostatne pokusy zlyhaju. Otazka je, ci tu vlhkost meraju pri otvorenych alebo zatvorenych oknach? |
|
|
|
|
|
|
|
|
DV
Kolemjdoucí
|
|
Tak to bohužel nevím ale jsou na to nějaké normy za jakého počasí a okolností se měření provádí. Zavolej si na zdravotní ústav jsou velice příjemní a rádi Ti poradí. Kontakt mám v práci, tak když tak ho sem tento týden napíši a víš kam se obrátit |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
DV napsal:
|
Tak to bohužel nevím ale jsou na to nějaké normy za jakého počasí a okolností se měření provádí. Zavolej si na zdravotní ústav jsou velice příjemní a rádi Ti poradí. Kontakt mám v práci, tak když tak ho sem tento týden napíši a víš kam se obrátit
|
Diky, ten kontakt sa zide. Zatial sa mi tu vhkost s odretymi usami dari drzat pod 70%, ale ak by sa to zase zhorsilo, tak nic ine nezostane ako zacat konat |
|
|
|
|
|
|
|
|
DV
Kolemjdoucí
|
|
268 591 548 Zdravotni ustav praha pan Jakub Janota |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
|
|
|
DV
Kolemjdoucí
|
|
|
|
|
Lu
Spolubydlící
Věk: 44
|
|
Ahoj Lubosi,
momentalne bydlime v novostavbe, kterou take stavel CG. Stehovali jsme se loni na podzim, uplne novy dum a vlhkost, kterou udavas ty, nam vydrzela snad do unora. Problem byl i v tom, ze zlobila topeni, takze se ani pres zimu nedalo uplne dobre vysouset. Zda se vsak, ze pres zimu byt vymrzl a problem je definitivne pryc:-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|