Autor |
Zpráva |
aipion
Bezdomovec
|
|
ahoj vsichni,
z vypisu z Katastru nemovitosti jsem zjistil, ze vsechny byty obyvatelu domu na Novem Zahradnim meste jsou zapsany s Vecnym bremenem. Konkretne se jedna o Vecne bremeno, ktera souvisi s Prazskou teplarenskou /umisteni, provozovani, provadeni kontroly, udrzby a oprav technologickeho ztarizeni predavaci stanice PS5 a provo pristupu k nemu/.
Jak jsem mel moznost si precist na netu, neni moc dobre mit na bytu vepsano Vecne bremeno a k vepsani tohoto bremene musi byt sepsana smlouva o VB. Bohuzel, pri hledani, jsem nejakou tuto smlouvu nenasel a ani si nevzpominam, ze bych nejakou takovou smlouvu podepisoval.
Chci se jen zeptat, jestli o tomto problemu nevite neco blizsiho a zda tato skutecnost nemuze mit nejaky negativni vliv na bytovou jednotku do budoucna.
diky a mejte se fajn.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
To vecne bremeno je na spolocnych priestoroch a kedze kazdy vlastnik bytu je zaroven vlastnikom prislusneho podielu na spolocnych priestoroch tak to bremeno sa tyka aj jeho. A kedze nie je samostatny zapis na katastri zvlast pre byt a zvlast pre spolocne priestory, ale je to spolu, tak to bremeno musi byt zapisane pri byte predpokladam... Neviem ako inac by sa to dalo vyriesit.
A neviem aky negativny vplyv na bytovu jednotku by to malo mat, lebo bytovej jednotky sa to netyka, v prislusnej listine musi byt specifikovane presne coho sa to tyka a ja som to teda sice necital, ale pochybujem ze by tam bolo pravo pristupu do bytu To by bolo dost vtipne |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
aipion
Bezdomovec
|
|
JoHnY napsal:
|
To vecne bremeno je na spolocnych priestoroch a kedze kazdy vlastnik bytu je zaroven vlastnikom prislusneho podielu na spolocnych priestoroch tak to bremeno sa tyka aj jeho. A kedze nie je samostatny zapis na katastri zvlast pre byt a zvlast pre spolocne priestory, ale je to spolu, tak to bremeno musi byt zapisane pri byte predpokladam... Neviem ako inac by sa to dalo vyriesit.
A neviem aky negativny vplyv na bytovu jednotku by to malo mat, lebo bytovej jednotky sa to netyka, v prislusnej listine musi byt specifikovane presne coho sa to tyka a ja som to teda sice necital, ale pochybujem ze by tam bolo pravo pristupu do bytu To by bolo dost vtipne
|
Asi mas pravdu, ze to VB je na spolecnych prostorach, ale specifikovano je to tam tak, jak jsem napsal drive, souvisi s firmou Prazska teplarenska a cela specifikace je tato: umisteni, provozovani, provadeni kontroly, udrzby a oprav technologickeho ztarizeni predavaci stanice PS5 a provo pristupu k nemu.Podle data, ktere je uvedeno v listine z KN, to zde musel dat jeste Central Group.
Taky si myslim, ze by to nemelo mit zadny vliv na byt do budoucna,snad:-)
Jen u meho druheho bytu zadne VB nefiguruje a take zde mame spolecne prostory atd..
jinak diky, zes odepsal..mej se. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
No pokial predavaciu stanicu PS5 nemas v byte tak by to malo byt ok |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
Pokdu si dobře vzpomínám jak mi to bylo vystvětleno. Tak byl do katastru zapsaný dům. K němu věcná břemena. Po rozdělení na bytové jednotky byla ta věcná břenema rozepsána na jendotlivé byty. Ale třeba mi to vysvětlili špatne |
|
|
|
|
|
|
|
|
zoe
Host
Věk: 45
|
|
Ahojte, prisel mi dopis z banky, ze mam dolozit "smluvni zajisteni prava uzivani pozemku pro pristup a prijezd k Zastave nebo kopii dokladu akceptovaneho bankou prokazujici zmenu ucelu uzivani tohoto pozemku na verejnou komunikaci".
Uz jste pro to nekdo na urade byl? je to zalezitost na dlouho? a proc to vubec banka chce...?? (opruz:(
Diky za jakekoliv info |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
zoe napsala:
|
Ahojte, prisel mi dopis z banky, ze mam dolozit "smluvni zajisteni prava uzivani pozemku pro pristup a prijezd k Zastave nebo kopii dokladu akceptovaneho bankou prokazujici zmenu ucelu uzivani tohoto pozemku na verejnou komunikaci".
Uz jste pro to nekdo na urade byl? je to zalezitost na dlouho? a proc to vubec banka chce...?? (opruz:(
Diky za jakekoliv info
|
Pokud mě paměť něklame, je to proto, že pozemky kolem nebyly ještě převedeny na Město.. a jsou stále ve vlastnictví Central group.. Obraťte se proto tam. Měli by příšlušný papír vystavit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
zoe
Host
|
|
Dekuji, zkusim zjistit. Ale toto prece musi resit i ostatni vlastnici bytu, co maji hypoteku, ne?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
zoe napsala:
|
Dekuji, zkusim zjistit. Ale toto prece musi resit i ostatni vlastnici bytu, co maji hypoteku, ne??
|
Obraťte se na CG, vystaví Vám potvrzení, že s městem jednají a že pozemky budou převedeny. Moje banka GE toto akceptovala. |
|
|
|
|
|
|
|
|
zoe
Host
|