Autor |
Zpráva |
sir.Michell
Kolemjdoucí
Věk: 45
|
|
Tak jsem dnes nahodou s hruzou zjistil ze porad sdilim nejake adresare, jeste z meho davnejsiho pripojeni.. Nastesti ze mne hruza opadla potom co jsem zjistil ze vlastne nic moc nesdilim
V kazdem pripade, jsem nasel par lidi na siti co taky sdili.. Moje otazka do diskuze zni, jestli by jsme si nevytvorili vlastni skupinu.. Rekneme treba Mattioliho, protoze bydlim v "A".. Ale navrhnete.. Je to tam ted nejednotne a neprehledne.. Samozrejme to plati za predpokladu ze chceme neco sdilet.. Ja proti nejsem - ackoliv bezpecnostni rizika si uvedomuju |
|
|
|
Naposledy upravil sir.Michell dne 20.8.2006, 23:46, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
sir.Michell napsal:
|
Tak jsem dnes nahodou s hruzou zjistil ze porad sdilim nejake adresare, jeste z meho davnejsiho pripojeni.. Nastesti ze mne hruza opadla potom co jsem zjistil ze vlastne nic moc nesdilim
V kazdem pripade, jsem nasel par lidi na siti co taky sdili.. Moje otazka do diskuze zni, jestli by jsme si nevytvorili vlastni skupinu.. Rekneme treba Mattioliho, protoze bydlim v "A".. Ale navrhnete.. Je to tam ted nejednotne a neprehledne.. Samozrejme to plati za predpokladu ze chceme neco sdilet.. Ja proti nejsem - ackoliv bezpecnostni rizika si uvedomuju
|
Už jsem to tady jednou psal ... Netbios otevřenej do internetu ( ano, ono fyzická topologie je defakto LANka, ale uvědomte si, že všichni máme veřejný IPčka - pokud pak samozřejmě není někdo za vlastním routrem - jako třeba já ) je prasárna největšího kalibru ... jestli si chceš koledovat tak prosím ...
... pro ty ostatní, kterým záleží na zabezpečení jejich počítače:
Na firewallu vytvořit pravidla deny (zakázat) na následující porty:
137/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS Name Service Official
138/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS Datagram Service Official
139/TCP,UDP NetBIOS NetBIOS Session Service Official
445/TCP Microsoft-DS (Active Directory, Windows shares, Sasser-worm, Agobot, Zobotworm) Official
445/UDP Microsoft-DS SMB file sharing Official
... a taky:
135/TCP RPC Service (Blaster) |
|
|
|
Naposledy upravil dcom dne 21.8.2006, 14:02, celkově upraveno 2 krát. |
|
|
|
|
QWER
Kolemjdoucí
|
|
a tak.. a co vytvorit naky verejny FTPečko? a jiank kde zakazu ty porty? mam kerio.. tam je to automaticky ne? |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
QWER napsal:
|
a tak.. a co vytvorit naky verejny FTPečko? a jiank kde zakazu ty porty? mam kerio.. tam je to automaticky ne?
|
... o ftpku už tady diskuze proběhla ...
jinak co se týče keria, tak jdi do nastavení, pravidla, přidat nové pravidlo .. vybereš protokol (TCP nebo UDP, příp. obojí) a zadáš port a remote endpoint necháš any any ... nevím jakou máš verzi Keria ... mrkni kdyžtak do manuálu ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
Mozna by slo "nezapocitavani prenesenych dat uvnitr subnetu" dohodnout s Pragonetem ale otazka je co by na pripadnem SFTP bylo. Neco mi rika ze by freeware to nebude.... To uz by potom mel smysl nejaky DC++ hubik, ale stejne, kdyz dojde na lamani chleba, byt u toho nechci.... |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
sir.Michell
Kolemjdoucí
Věk: 45
|
|
Tak to je opravdu spatny.. Takze nesdilet nic? Myslim jako z bezpecnostniho hlediska.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
sir.Michell napsal:
|
Tak to je opravdu spatny.. Takze nesdilet nic? Myslim jako z bezpecnostniho hlediska..
|
... přesně tak ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník