Autor |
Zpráva |
Tomandl16
Host
|
|
Chytá někdo v C na set-top-boxu se společnou anténou kanály z multiplexu 4 (tj. ČT 1 HD, Nova HD, Óčko a O2 info)? Měly by být na kanálu 64, ale přesto je nemůžu na ničem doma naladit... Podle mapy pokrytí by tady měl být signál naprosto v pořádku... Díky |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
Obávám se, že zesilovač společné antény nebude na tenhle multiplex naladěný... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fefi
Host
Věk: 44
|
|
A zkousel jsi to i na vlastni antenu, tj pomoci nejakyho tuneru s dratovou antenou? jestli o ne aspon nezavadis? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
Bohužel, nezkoušel, páč žádnou nemám( Ale kdyby tu byl někdo kdo mi může potvrdit, že ho na pokojovou antenu doma chytí, tak do ní určitě půjdu... Chceme si pořídit novou telku s HD tunerem, tak to začínám řešit...
to lenkaii: Je možné poprosit správní firmu, jestli by ho nemohli přidat do rozvodu? Toho óčka je mi taky docela líto:-) Klidně jim napíšu, jen zjišťuji, jestli to má vůbec smysl... Díky
EDIT:
BTW: Multiplex 4 patří Telefonice O2 a vysílají ho z té věže na Olšanském náměstí, takže problém se signálem by tu být neměl.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fefi
Host
|
|
ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet. |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Tomandl16 napsal:
|
to lenkaii: Je možné poprosit správní firmu, jestli by ho nemohli přidat do rozvodu? Toho óčka je mi taky docela líto:-) Klidně jim napíšu, jen zjišťuji, jestli to má vůbec smysl... Díky
|
Víš co, ono to není tak jednoduché. Předpokládám, že by se tam musela přidat další karta. A přenastavení. Kdo ví, jestli by nemusela být i další antena, takže investice v řadu desetitisiců. Samo jen odhad podle zkušeností z dotazů, co jsme na firmu, co nám to zařízení dodává, měli v minulosti. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
Fefi napsal:
|
ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet.
|
Díky moc, budu rád...
lenkaii napsala:
|
Víš co, ono to není tak jednoduché. Předpokládám, že by se tam musela přidat další karta. A přenastavení. Kdo ví, jestli by nemusela být i další antena, takže investice v řadu desetitisiců. Samo jen odhad podle zkušeností z dotazů, co jsme na firmu, co nám to zařízení dodává, měli v minulosti.
|
Já vim, že je to tam nahoře komplikované, už když se řešil satelit... Mě jde jen o to, aby do rozvodu šel celý digi signál, který se dá v praze chytit.. Není potřeba to převádět do analogu. Jedná se opravdu jen o společnou anténu... Mám pocit, že se ten MUX4 nějak měnil, tak je možné, že je potřeba to jen přeladit... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Ja tomu celkom nerozumiem, na to aby sa ten multiplex 4 naladil tak treba nieco menit aj na antene (v pripade ze pouzivam vlastny stb, resp. ten co je v TV)? Alebo sa tu bavite o tom stb co je na streche a ktory konvertuje signal na klasicky analog?
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
JoHnY napsal:
|
Ja tomu celkom nerozumiem, na to aby sa ten multiplex 4 naladil tak treba nieco menit aj na antene (v pripade ze pouzivam vlastny stb, resp. ten co je v TV)? Alebo sa tu bavite o tom stb co je na streche a ktory konvertuje signal na klasicky analog?
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box?
|
Antenu přenastavovat nemusíš.
Ale Multiplex 4 je vysílán v MPEG-4. Tedy, musíš mít MPEG-4 tuner. Ne všechny TV či set-top-boxy ho mají... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
aha no uz tomu rozumiem, dik |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
kolysta napsal:
|
JoHnY napsal:
|
Ja len ze to Ocko atd. naladene tiez nemam, tak ze ci by som to mal vediet naladit ak mam vlastny set top box?
|
Antenu přenastavovat nemusíš.
Ale Multiplex 4 je vysílán v MPEG-4. Tedy, musíš mít MPEG-4 tuner. Ne všechny TV či set-top-boxy ho mají...
|
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
Tomandl16 napsal:
|
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky
|
jsi si jist, ze MUX4 není propouštěn do spol. rozvodů?
dle mého skomného názoru by to mělo fungovat neb dům C je stejný, jako dům D
a když jsem se u nás ptal firmy Spaun (dělala antenní rozvody), zda to bude fungovat, tvrdili, že filtry ten signál propustí do každé jednotlivé zásuvky
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
kolysta napsal:
|
Tomandl16 napsal:
|
Přesně to mám na mysli, problém je ale v tom, že v domě C nejde vubec signál MUX4 do rozvodů... Takže můj dotaz se skutečně týká pouze rozvodu úplného signálu (tj. včetně MUX4) a ne jen některých multiplexů. To se společným set-top-boxem nemá vůbec nic společného... Proto se ptám, kde je problém... Navíc MPEG-4 tuner už má v podstatě každá nová televize. Proto mě mrzí, že to nejde, jelikož ČT i NOVA toho v HD vysílají čím dál tím víc. ČT navíc bude vysílat celou olympiádu v HD. Proto by bylo fajn, kdyby to šlo napravit než to vypukne:-). Díky
|
a když jsem se u nás ptal firmy Spaun (dělala antenní rozvody), zda to bude fungovat, tvrdili, že filtry ten signál propustí do každé jednotlivé zásuvky
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden
|
Jsem si úplně jistej, protože i když dám automatické vyhledavání a i když to zkouším ručně na kanálu 64, kde vysílá MUX4, tak nic. Resp. při manuálním vyhledávání se mi ukazuje síla a kvalita signálu u každého kanálu zvlášť. U kanálu kde vysílají MUX s českou televizí je signál i kvalita v pořádku, ale jakmile najedu na kanál 64, naskočí tam 0%a 0%. Nehledě na to, že i bez MPEG-4 tuneru vidíš všechny programy, které chytíš, jen u těch v MPEG-4 máš pak sice černou obrazovku, ale v seznamu nalezených je. Ješte k tomu v MUX4 vysílá Óčko v MPEG-2 a to taky nechytám, takže z toho dedukuju, že do společných rozvodů jde pouze část původního digitálního signálu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
Tomandl16 napsal:
|
Jsem si úplně jistej, protože i když dám automatické vyhledavání a i když to zkouším ručně na kanálu 64, kde vysílá MUX4, tak nic. Resp. při manuálním vyhledávání se mi ukazuje síla a kvalita signálu u každého kanálu zvlášť. U kanálu kde vysílají MUX s českou televizí je signál i kvalita v pořádku, ale jakmile najedu na kanál 64, naskočí tam 0%a 0%. Nehledě na to, že i bez MPEG-4 tuneru vidíš všechny programy, které chytíš, jen u těch v MPEG-4 máš pak sice černou obrazovku, ale v seznamu nalezených je. Ješte k tomu v MUX4 vysílá Óčko v MPEG-2 a to taky nechytám, takže z toho dedukuju, že do společných rozvodů jde pouze část původního digitálního signálu.
|
hmm, tak to je pech
a jen tak na prutovou antenu vystrčenou z okna to chytáš? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lu
Spolubydlící
|
|
kolysta napsal:
|
Tomandl16 napsal:
|
|
ale ověřené to nemám - set-top-box s MPEG4 budu mít až příští týden
|
My jsme ještě novější dům a ani my nemáme v anténě vložku pro MUX4, nyní čekáme na návrh Spaunu, kolik by nás přidání stálo Takže Johny, vydrž, když to bude rozumná cena, půjdeme do toho .-) |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Ona ta společná anténa funguje asi takhle.. Přijímá z anteny nějaký signál.. Zesiluje kanály, na které je naladěná (digitální MUXy) a ostatní potlačuje, aby tam nebyly ruchy.. A z digitálního kanálu vybrané prograny převádí do analogového signálu.
Takže jak píše Lu, řídící jednotka společné antény je potřeba doplnit o další zařízení, předpokládám nějaký zesilovač, které z toho, co dodá anténa vytáhne MUX4, zesílí ho a pošle do rozvodů.
Lu, když tak cenovou nabídku přepošli.. pokud to nebude moc velké, tak si to necháme udělat taky Třeba když nás bude víc.. bude množstevní sleva |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lu
Spolubydlící
|
|
lenkaii napsala:
|
Lu, když tak cenovou nabídku přepošli.. pokud to nebude moc velké, tak si to necháme udělat taky Třeba když nás bude víc.. bude množstevní sleva
|
jasně, myslím na vás |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lu
Spolubydlící
|
|
malina napsala:
|
nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc?
|
V MUX4 vysílá Očko a Nova HD ČT HD |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fefi
Host
|
|
Tomandl16 napsal:
|
Fefi napsal:
|
ja tuner s pokojovou antenou mam, zkusim tedy jestli neco nechytnu, ale jelikoz jsme v prizemi, tak spis ocekavam neuspech. dam vedet.
|
Díky moc, budu rád...
|
Ahoj, tak na pokojovou antenu u nas v prizemi MUX4 nechytim |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
Lu napsala:
|
malina napsala:
|
nejlépe přeposlat do všech domů na výbory, asi by se přidalo víc zájemců. Co vlastně MuX4 má navíc?
|
V MUX4 vysílá Očko a Nova HD ČT HD
|
A právě (nejen) na ČT HD se bude vysílat olympiáda 24/7 v HD... Takže by bylo fakt super, kdyby se to dalo stihnout do té doby.
To Fefi: Díky, toho jsem se bál, my jsme v 1. patře... |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
Fefi napsal:
|
Ahoj, tak na pokojovou antenu u nas v prizemi MUX4 nechytim
|
to je tedy smůla. Možná to bude tím, že máš byt do vnitrobloku a jsi stíněn hodně domem.
Já to doma již vyzkoušel - na společnou anténu Multiplex 4 taky nechytím.
Budu si muset nějakou někde půjčit a vyzkoušet to.
S tím mě napadá otázka: pokud všechny domy mají centrální set-top-box, který zachytává dnes již pouze signál digit. vysílání a tento signál je převáděn do analog. podoby a šířen do spol. antén. rozvodů...
Nestálo by za úvahu udělat v domě průzkum, kdo ještě přijímá signál na starém analogovém přijímači?
Pokud by to bylo naprosté minimum lidí nebo nikdo, protože dnes má již každý vlastní set-top-box či novou TV s digit. tunerem, stálo by možná za úvahu upravit signál. cestu a "vyřadit" či přeladit centrální set-top-box tak, aby všechno co společná anténa chytne z éteru, pustil do každé zásuvky v bytech a tam ať si to přebere příslušný set-top-box či TV.
Co vy na to? |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Hm.. to si mi zdá jako zcestné.. Hlavně ta společná anténa funguje jako zesilovač.. Táákže. Po téhle změně by lidi v horních patrech měli lepší podmínky než ty dole. Central group tohle řešení udělal mimo jiné i proto, že naše domy stojí v dolíku a analogový signál tu vůbec svého času nešel naladit a dgitální špatně. Já vím, od té doby se hodně změnilo. Ale jsem jednoznačně pro zachování současného řešení se zesilovačem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
lenkaii napsala:
|
Hm.. to si mi zdá jako zcestné.. Hlavně ta společná anténa funguje jako zesilovač.. Táákže. Po téhle změně by lidi v horních patrech měli lepší podmínky než ty dole. Central group tohle řešení udělal mimo jiné i proto, že naše domy stojí v dolíku a analogový signál tu vůbec svého času nešel naladit a dgitální špatně. Já vím, od té doby se hodně změnilo. Ale jsem jednoznačně pro zachování současného řešení se zesilovačem.
|
ano, od te doby se hodně změnilo
byli jsme v radiovém stínu - v době analog. vysílání
to pominulo
já nechci vyřadit zesilovač, ja bych vyřadil převaděč z digitálu na analog a "poladil" to tak, aby všechno co anténa na střeše zachytí, poslala dál do sítě
což se teď neděje... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
A není možné, že je potřeba to jen znovu naladit?? Já bych totiž přísahal, že ještě tak přrd půl rokem v rozvodu byly všechny 4 multiplexy, protože si pamatuju, že v rozvodu svého času bývala Nova HD i ČT HD... |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
|
|
Já tedy vůbec nerozumím jak to funguje, ale když proberu možnosti, které mi nová telka s DVB-T nabízí, je tam normální vysílání CT,Nova,Prima,Barandov,cool,noe,z1 atd. a na konci řady mi vyskočí ČT1 HD a Nova HD: já v tom skoro nevidím rozdíl, takže většinou sleduju postaru. Ale co se týká zrušit analog, tak to by asi lidi protestovali, ted jsme měli na anténě nějakou poruchu a hned psali asi 3 vlastníci, at s tím něco uděláme, že jim nejde signál (analogový). Navíc by se nedalo vůbec nahrávat, protože většina má ještě staré rekordéry.Když už jsem to nakousla ,nemá někdo zkušenost s "Multimediálním centrem Evolve Mediacorder? to prý má nahrávat i digitálně na HDD.
K |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Tomandl16 napsal:
|
A není možné, že je potřeba to jen znovu naladit?? Já bych totiž přísahal, že ještě tak přrd půl rokem v rozvodu byly všechny 4 multiplexy, protože si pamatuju, že v rozvodu svého času bývala Nova HD i ČT HD...
|
Pokud si dobře vzpomínám došlo tam k přesunům kanálů mezi multiplexy. U Očka si tím jsem téměř jistá. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
tak to vypadá, že dům B má povolen MUX4 do rozvodů, zatím co dům C, D a G nikoliv
u ostatních nevím
to by naznačovalo, že možná opravdu stačilo jen "poladit" centrální set-top-box
zkusím se na to zeptat správní firmy |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
|
|
Abych nějak neinformovala špatně u názvů stanic je CT 1(MPEG-4HD),NOVA (MPEG4HD),PRIMA (MPEG-4HD,OČKO (MPEG-2HD), pak ještě naladím ínfo kanál 02,a nějaká rádia. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
malina napsala:
|
Abych nějak neinformovala špatně u názvů stanic je CT 1(MPEG-4HD),NOVA (MPEG4HD),PRIMA (MPEG-4HD,OČKO (MPEG-2HD), pak ještě naladím ínfo kanál 02,a nějaká rádia.
|
ano, to je přesně ono
to je MUX4, do kterého migrovalo Óčko |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jdi na stránku 1, 2 Další
|
Zobrazit následující téma
Zobrazit předchozí téma
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete hlasovat v tomto fóru Nemůžete připojovat soubory k příspěvkům Můžete stahovat a prohlížet přiložené soubory
|
Časy uváděny v GMT + 1 hodina
CrackerTracker © 2004 - 2024 CBACK.de
|