Autor |
Zpráva |
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
I tyhle věci by měla řešitr správní firma a pozvat na to příslušný servis. Takže nejlépe kontaktovat pana Kaila. Ať se za ty peníze co jim platíme pořádně snaží. |
|
|
|
|
|
|
|
|
evikkkk
Host
|
|
MUSTANG napsal:
|
tak to je cely multiplex A ( http://www.digitalnitelevize.cz/informace/dvb-t/multiplex-a.html )
To vypada bud na vypadek vysilace, nebo ze se nekdo hrabal v antenach nebo v bedynce, ktera prevadi prijimany DVB-T do antenniho rozvodu jako normalni modulovany signal (viz prispevky o pouzite technologii na spolecnych antennich rozvodech)
Prijimate jako bezny signal nebo pouzivate DVB-T set-top-boxy?
|
prijimame signal pres DVB-T.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
Věk: 49
|
|
V domě B máme stejný problém. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
Diváci zemské digitální televize v Praze dnes zaznamenají výkyv signálu přechodného multiplexu A. České radiokomunikace naplánovaly pravidelnou výluku žižkovského vysílače kvůli revizi anténního nosiče a anténních systémů. Multiplex A nebude ze Žižkova vysílat od 6:00 do 14:00 hod. Ve stejnou dobu Radiokomunikace přeruší také analogové vysílání programů ČT 1, ČT 2, Nova a Prima.
"Jde o plánovanou konstrukční výluku, jejíž výkon vyžaduje práci v otevřeném prostoru a ve výškách, proto je nutno ji provádět za denního světla. Většina uživatelů v Praze bude v době výluky pokryta signálem z vysílače Praha – Cukrák," informoval Jakub Bielecki, mediální zástupce ČRa. Od jedné do páté hodiny ráno Radiokomunikace na stejném vysílači odstavily FM vysílání rozhlasových stanic ČRo 1 – Radiožurnál, ČRo 3 – Vltava, ČRo 5 – Regina, Frekvence 1, Rádio Impuls a Radio City.
http://www.digizone.cz/aktuality/prazsky-multiplex-a-ma-vyluku-do-1400-nepujde-zizkovsky-vysilac/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
wolfik
Kolemjdoucí
|
|
Ahoj jen kdybych to shrnul, lze nekde bezne naladit CT24 ? kdyz mame ocko a ct4 sport, tak nemuzu ct24 naladit, opravdu nejde na spolecne antene ?
W. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
wolfik napsal:
|
Ahoj jen kdybych to shrnul, lze nekde bezne naladit CT24 ? kdyz mame ocko a ct4 sport, tak nemuzu ct24 naladit, opravdu nejde na spolecne antene ?
W.
|
ČT 24 - 239.2.3.103:2314 |
|
|
|
|
|
|
|
|
wolfik
Kolemjdoucí
|
|
dcom napsal:
|
wolfik napsal:
|
W.
|
ČT 24 - 239.2.3.103:2314
|
Ahoj, diky ale pohuzel po te pomlcce vubec nevim co to znamena |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
wolfik napsal:
|
dcom napsal:
|
wolfik napsal:
|
W.
|
ČT 24 - 239.2.3.103:2314
|
Ahoj, diky ale pohuzel po te pomlcce vubec nevim co to znamena
|
http://www.viagia.cz/html/aktuality-20060619.html
... ale jinak na STAčku není páč není v tom DVB-T multiplexu, kterej přijímáme ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Je mi teda divný že já CT24 v DVB-T mám a používám anténní zásuvku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
wolfik
Kolemjdoucí
|
|
Hm tak tomu nerozumim teda, u te IP jsem to pochopil, da se to sledovat pres net zadarmo skrze pripojeni k netu ViaGia, ale jde to normalne na televizi ? Pres standartni antenni zastrcku ve zdi ? Kdyz tam treba naladim CT4 sport, ale to mne vubec nezajima zrovna
W. |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Já jsem to udělal takhle: chtěl jsem CT24, půjčil jsem si DVB-T tuner k vyzkoušení, zapojil do zásuvky a CT24 naladil. Pak jsem si pořídil vlastní DVB-T. Když připojíš analogovou televizi rovnou do zásuvky tak CT24 nenaladíš protože analogově nevysílá. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
lusvec napsal:
|
Já jsem to udělal takhle: chtěl jsem CT24, půjčil jsem si DVB-T tuner k vyzkoušení, zapojil do zásuvky a CT24 naladil. Pak jsem si pořídil vlastní DVB-T. Když připojíš analogovou televizi rovnou do zásuvky tak CT24 nenaladíš protože analogově nevysílá.
|
... no ano pokud si pořídíš vlastní receiver tak to je jiná, ale ten kovertovanej analogovej výstup co je v STAčku, tak tam to není ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
wolfik napsal:
|
Hm tak tomu nerozumim teda, u te IP jsem to pochopil, da se to sledovat pres net zadarmo skrze pripojeni k netu ViaGia, ale jde to normalne na televizi ? Pres standartni antenni zastrcku ve zdi ? Kdyz tam treba naladim CT4 sport, ale to mne vubec nezajima zrovna
W.
|
... no stáhneš si ten VLC player a v tom si to můžeš pouštět na kompu, pokud chceš IP na bednu tak už pak leda placená ViaTV ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dolphine
Kolemjdoucí
Věk: 48
|
|
ad Dcom: nebo PC -> TV |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
dolphine napsal:
|
ad Dcom: nebo PC -> TV
|
... taky možnost ... každopádně v mém případě PC = TV, takže mě je úplně jedno jestli si pustim soft od TV karty anebo VLCčko a budu si to streamovat ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
Dobrý den- můžete poradit satelitní technikou ještě nedotčenému:
Chci zakoupit DVB-T/S a z předchozích diskuzí vyplynul návrh
na Golden Interstar 8300. teď se již distibuuje i Golden Interstar 8700
Jaké s ním máte zkušenosti?
Prý to , jak jsem četl v diskuzích po internetu, umí i EMU-
tedy číst i kodované stanice?? Ale jsem v tom laik, k tomu musí být nějaký software?? Poradíte?
Nebo jiný DVB-T/S?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
manzele napsal(a):
|
tedy číst i kodované stanice?? Ale jsem v tom laik, k tomu musí být nějaký software?? Poradíte?
Nebo jiný DVB-T/S??
|
Emulace tak jednoduse nefunguje, je to slozitejsi zalezitost a v praxi uz stejne vetsina programu co za neco stoji meni neustale klice a pouziva dokonale kryptovaci mechanismy |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
nic takového jako dokonalý kryptovací algoritmus neexistuje neuvažujeme-li něco takového jako je kvantová kryptografie |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
|
|
MUSTANG napsal:
|
nic takového jako dokonalý kryptovací algoritmus neexistuje neuvažujeme-li něco takového jako je kvantová kryptografie
|
Tak jak jsem pochopil, pátrat nad složitostí EMU a kryptovacími algortimy v mém případě bez odborného vedení nebude smysluplné.
A odpověď na druhou část otázky: co ten
DVB-S/T Golden Interstar 8 300 nebo
DVB-S/T Golden Interstar 8 700- je to dobrá koupě?
Máte s ním někdo osobní zkušenost?? Díky všem za případnou odpověď. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
|
|
ja mam Golden Interstar 8300 a jsem spokojenej.. zadny problem zatim |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
|
|
Cibi napsal:
|
ja mam Golden Interstar 8300 a jsem spokojenej.. zadny problem zatim
|
A je možné při tomto přístroji / když má dva tunery- jeden T a jeden S/
se dívat na jeden program a nahrávat na DVD rekordér či videorekotrdér jiný program, nebo se dá nahrávat
jen to, na co se člověk dívá??
Jde mi ale hlavně o to, aby si člověk třeba mohl nahrát něco v noci, když spí a na televizi se nedívá- to by asi šlo bez problémů, že. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
|
|
manzele napsal(a):
|
Cibi napsal:
|
ja mam Golden Interstar 8300 a jsem spokojenej.. zadny problem zatim
|
A je možné při tomto přístroji / když má dva tunery- jeden T a jeden S/
se dívat na jeden program a nahrávat na DVD rekordér či videorekotrdér jiný program, nebo se dá nahrávat
jen to, na co se člověk dívá??
Jde mi ale hlavně o to, aby si člověk třeba mohl nahrát něco v noci, když spí a na televizi se nedívá- to by asi šlo bez problémů, že.
|
no jestli jde se koukat treba na S a nahravat si T tak to opravdu nevim, ale spis ne nez jo..
co se tyka nahravani, tak nemusi byt zapla televize.. nevim o rekorderu, ktery by vyzadoval zapnutou tv.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
maty
Kolemjdoucí
|
|
manzele napsal(a):
|
Dobrý den- můžete poradit satelitní technikou ještě nedotčenému:
Chci zakoupit DVB-T/S a z předchozích diskuzí vyplynul návrh
na Golden Interstar 8300. teď se již distibuuje i Golden Interstar 8700
Jaké s ním máte zkušenosti?
Nebo jiný DVB-T/S??
|
Ano umi EMU, ale smysl to ma pouze pokud je satelit nasmerovan na 23,5°E kde lze nektere programy pomoci tohoto EMU naladit. Predpokladam ze na NZM mate nasmerovan spolecny satelit na 19,2°E kde pres toto EMU nic nenaladite. Nezbyva nic jineho nez vlastni parabola na okne. Ja mam GI 8300 a taky zatim zadny problem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
já mám taky GI 8300, chytám pozemní i satelit na Béčku, všechno OK. Nahrávat přes satelit mně nejde jen přes normální anténu, protože jak mně vysvětlil prodávající, musela bych mít v televizní bedně dva scarty výstupy a to nemám, mám jen jeden. Novější TV už mají dva a tam to prý jde, chce to jen nějaké jiné zapojení. Placené kanály přes GI 8300 prý taky jdou, stačí dokoupit kartu. Jinak jsem absolutní laik tak se radší víc neptat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
martina
Spolubydlící
|
|
Nemate obcas problem s digitalnim vysilanim nekterych programu? Naprikad Prime obcas zadrhava obraz, jakoby se skube, neumim to jako laik popsat Je to jen nekdy, napriklad vcera vecer, nekdy to dela jen po prepnuti z jineho kanalu.
Taky pouzivam GI 8300 - a az na tohle, coz doufam neni chyba pristroje, jsem spokojena. |
|
|
|
|
|
|
|
|
RiskyNet
Kolemjdoucí
Věk: 48
|
|
To je u "digitalniho" vysilani bezne a chyba pristroje to neni. A abych to tu nepomotal, tady je citace
"Při sledování digitálního vysílání však můžete zaznamenat takzvané kostičkování obrazu a jeho občasné zasekávání (zejména u multiplexu A). Tyto vady jsou způsobeny snahou provozovatelů napěchovat do omezeného datového toku co nejvíce televizních programů. Ani jeden kanál pak nemá dostatečnou kvalitu (někdy i méně než 4 Mb/s) a divák to odnáší sníženou kvalitou příjmu." |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
|
|
Máte někdo zkušenost se satelitním příjmem UPC direct?
Píší, že zapůjčí přijímač i satelitní antenu ( tu bychom v našem případě nepotřebovali, protože antena je dle dřívějších diskuzí již na UPC
nasměrovaná) A pokud člověk vlastní již DVB-T/S přijímač,
tak si musí koupit dekodovací modul ? a k tomu mu UPC dodá kartu??
nebo i ten modul?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Karla
Kolemjdoucí
Věk: 42
|
|
Pokud chcete mit UPC tak je to velmi jednoduche. Na prodejne UPS vam daji pristroj i parabolu - tu ale nebudete potrebovat. K pristroji si jen koupite kabel, ktery nasroubujete k TV zasuvce, tedy spolecnemu satelitu. Na prodejne vam i primo nakoduji kartu i programy. Fakt easy. |
|
|
|
|
|
|
|
|
martina
Spolubydlící
|
|
Diky za to ujisteni, ze pristroj je v poradku. Nakonec zatim o nic nejde, Prima se da vzdycky prepnout na analog. vysilani... |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
|
|
Karla napsala:
|
Pokud chcete mit UPC tak je to velmi jednoduche. Na prodejne UPS vam daji pristroj i parabolu - tu ale nebudete potrebovat. K pristroji si jen koupite kabel, ktery nasroubujete k TV zasuvce, tedy spolecnemu satelitu. Na prodejne vam i primo nakoduji kartu i programy. Fakt easy.
|
Mně by ale zajímalo, když mám svůj vlastní přijímač DVB-T/S a o ten jejich přijímač nestojím, ale chci si předplatit jejich vysílání, jak to udělají- když mám CI interface, dají mi nějaký dekodér a kartu??
nebo si ten dekoder musím koupit svůj?? Aby mi do něj pak ale pasovala ta jejich karta. To právě nevidím tak easy. Zatím se ptám tady, máte-li s tím někdo zkušenost, než dám dotaz do centra UPC. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|