Autor |
Zpráva |
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Tak co, pochvalte sa Ja som zatial dokonca ani merat nikde nevidel, az sa cudujem... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
JoHnY napsal:
|
Tak co, pochvalte sa Ja som zatial dokonca ani merat nikde nevidel, az sa cudujem...
|
já zatim v pohodě ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
Věk: 45
|
|
dcom napsal:
|
JoHnY napsal:
|
Tak co, pochvalte sa Ja som zatial dokonca ani merat nikde nevidel, az sa cudujem...
|
já zatim v pohodě ...
|
Jooo, taky zatím bez bodů A doufám, že s tou mojí "žábou" toho už moc nestihnu |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Je fakt, že jsem byl až překvapený, jak se všude jezdí pomalu ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
andousek
Spolubydlící
|
|
aspon to k necemu bude, sice budou i dal jezdit totalne nezodpovedni magori, kterym nejaky bodovy system muze vlezt na zada, ale spousta ridicu si snad bude davat vetsi pozor a ubyde problemu na silnici |
|
|
|
|
|
|
|
|
nicola
Host
Věk: 49
|
|
No, ja neviem, ale jazdit s tym, ze sa stale musim divat na tachac, ci nahodou nejdem o par kilometrov naviac nie je prilis vyhra... |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
myslim, ze polovicni pocet mrtvych za prvni prazdninovy vikend oproti letum predchozim a vubec nejnizsi od roku 88 je vyborny vysledek a nejlepsi argument k tomu, to tak nechat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
MUSTANG napsal:
|
myslim, ze polovicni pocet mrtvych za prvni prazdninovy vikend oproti letum predchozim a vubec nejnizsi od roku 88 je vyborny vysledek a nejlepsi argument k tomu, to tak nechat.
|
Souhlasím. |
|
|
|
|
|
|
|
|
andousek
Spolubydlící
|
|
nicola napsala:
|
No, ja neviem, ale jazdit s tym, ze sa stale musim divat na tachac, ci nahodou nejdem o par kilometrov naviac nie je prilis vyhra...
|
na tohle jsou skvele tempomaty, vetsina ridicu je pravda zatim bohuzel nevlastni. Stejne si ale myslim, ze trochu "buzerace" v tomto pripade smysl ma |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
No vzhladom na to ze teraz vyfasujem rovnaku pokutu ci idem o 5 km rychlejsie alebo o 19 km rychlejsie tak mna tento zakon jednoznacne zrychli, pretoze 50kou sa proste jazdit neda vo vacsine pripadov a okolnosti. Doteraz ked to slo tak som siel tak do 60, odteraz mozem chodit do 70. Na dialnici ked chodim do BA tak sa vacsinou neponahlam, takze som chodil tak 140-150 maximalne, kde nebola znizena rychlost, odteraz je jedno ci idem 140 alebo 159, stale rovnaka pokuta. A to ja nie som ziadny zavodnik, pokutu za rychlost som naposledy platil pred 2 rokmi v Bratislave a to som tiez siel nejak o 10 km/h viac a tiez len preto ze som si ich sice vsimol ale zavcasu som zacal zase pridavat
A najhorsie je ze mozu merat aj mestski policajti pre ktorych tymto prestane existovat akakolvek ina cinnost, a budeme tu mat dve dopravne policie. Pokial v priebehu polroka vyfasujem nejaku pokutu tak okamzite kupujem radarovy detektor, ktory som doteraz nepotreboval lebo sa to neoplatilo. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
|
|
... no a za ten dostaneš další pokutu... a další body dolů... ne? |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Nika napsala:
|
... no a za ten dostaneš další pokutu... a další body dolů... ne?
|
nie, zakazane su len aktivne rusicky radarov, a ani to v podstate nemaju ako dokazat, ale o to nejde |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
a neni lepsi, nez prijimani pravidel jako vyzvy k jejich poruseni, se jimi proste ridit? Tohle je konkretni pripad, kdy si spolecnost vytvari pravidla proto, aby se jeji clenove navzajem nepozabijeli. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
MUSTANG napsal:
|
a neni lepsi, nez prijimani pravidel jako vyzvy k jejich poruseni, se jimi proste ridit? Tohle je konkretni pripad, kdy si spolecnost vytvari pravidla proto, aby se jeji clenove navzajem nepozabijeli.
|
ja to neprijimam ako vyzvu k ich poruseniu, ale ako vravim, 50kou sa proste vsade kde ta 50ka je, jazdit neda, nech si hovori kto chce co chce |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
Mne sa tiez ten bodovy system paci. Myslim, ze aj 50-tkou sa ist da, staci, aby si na to zvykli aj ostatni, nebolo normalne jazdit 70 a aby ten kto ide 50, nebol za vola, ktory zdrzuje premavku. Mimochodom, je dokazane, ze casova uspora pri jazde po meste 50 km/h oproti napr. 60 km/h je pri presune z miesta A do B radovo v sekundach, mozno v minutach; kym zvysenie bezpecnosti je podstatne vyssie.
Mne sa velmi pacilo, ako sa jazdi vo Svajciarsku. Na nadhernych rovnych dialniciach je max. rychlost 120 km/h. Je uplne normalne, ze lavy pruh ide 120 a pravy pruh cca 100-vkou. Kazdy to respektuje. Clovek si moze ist na dialnici v klude v lavom pruhu 120, nikto na neho zozadu netlaci alebo neblika, aby uhol. A v mestach je to podobne.
Co sa mi uz paci menej, su vyjadrenia niektorych mudrych politikov, ktori chcu zakon zrusit alebo amnestovat priestupky. Asi sa im z nejakeho dovodu paci ten chaos a to mnozstvo vrahov na cestach, co tu bolo predtym. Ze by preto, ze oni su tiez jednymi z nich? |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
JoHnY napsal:
|
MUSTANG napsal:
|
a neni lepsi, nez prijimani pravidel jako vyzvy k jejich poruseni, se jimi proste ridit? Tohle je konkretni pripad, kdy si spolecnost vytvari pravidla proto, aby se jeji clenove navzajem nepozabijeli.
|
ja to neprijimam ako vyzvu k ich poruseniu, ale ako vravim, 50kou sa proste vsade kde ta 50ka je, jazdit neda, nech si hovori kto chce co chce
|
Proste je tam padesatka a to by se musel vydat novy zakon, aby tam byla sedesatka. nebo sedmdesatka.
Takze kdo bude jezdit rychle, prijde o body a casem i o ridicak.
Kdo chce kam, pomozme mu tam... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
... když už jsme u toho řízení ... včera večer se mi podařilo natočit jednoho "ožralu" (aspoň to tak vypadalo), kterej vjížděl do lokality a pak zahnul směrem k Béčku ... chcete video? |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Tak jo, nech zoberu vodicaky vsetkym vrahom ktori idu 55 miesto 50. Ti co chodia po meste 100vkou a po dialnici 180-200 sa tym aj tak trapit nemusia, a aspon budu mat volnejsiu cestu ked vsetci ostatni pridu o vodicak. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
manzele napsal(a):
|
JoHnY napsal:
|
MUSTANG napsal:
|
|
ja to neprijimam ako vyzvu k ich poruseniu, ale ako vravim, 50kou sa proste vsade kde ta 50ka je, jazdit neda, nech si hovori kto chce co chce
|
Proste je tam padesatka a to by se musel vydat novy zakon, aby tam byla sedesatka. nebo sedmdesatka.
|
na to by sa nemusel prijimat ziadny zakon, stacilo by osadit nove tabule. ale kdeze, kto by osadzal nove tabule, ked za tie peniaze mozu radsej nakupit nove radary a kasirovat vodicov... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
JoHnY napsal:
|
Tak jo, nech zoberu vodicaky vsetkym vrahom ktori idu 55 miesto 50. Ti co chodia po meste 100vkou a po dialnici 180-200 sa tym aj tak trapit nemusia, a aspon budu mat volnejsiu cestu ked vsetci ostatni pridu o vodicak.
|
Ti by, pokud bude policie neúplatná, měli přijít o řidičák taky, bude je pak totiž více vidět .Samozřejmě tu bude ta skupina nespravedlivě potrestaných, co překročili rychlost jen o pár kilometrů a budou postiženi. Ale jak do zákonu včlenit, aby byla policie tolerantní k těm malým překročením rychlosti?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
manzele napsal(a):
|
JoHnY napsal:
|
Tak jo, nech zoberu vodicaky vsetkym vrahom ktori idu 55 miesto 50. Ti co chodia po meste 100vkou a po dialnici 180-200 sa tym aj tak trapit nemusia, a aspon budu mat volnejsiu cestu ked vsetci ostatni pridu o vodicak.
|
Ti by, pokud bude policie neúplatná, měli přijít o řidičák taky, bude je pak totiž více vidět .Samozřejmě tu bude ta skupina nespravedlivě potrestaných, co překročili rychlost jen o pár kilometrů a budou postiženi. Ale jak do zákonu včlenit, aby byla policie tolerantní k těm malým překročením rychlosti??
|
Ono to je v praxi tak aj teraz, bezne ma policia nastaveny radar na 55-60 km/h, iba mestska policia to v niektorych mestach nastavila tak, ze chytali kazdeho kto ide o 2 km/h rychlejsie. Novinari sa toho samozrejme chytili a patricne to rozmazali ale myslim, ze pravda je niekde uprostred, ako vzdy |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
manzele napsal(a):
|
JoHnY napsal:
|
|
Ti by, pokud bude policie neúplatná,
|
Heh myslim ze to je asi scifi v nasich koncinach bohuzial.
manzele napsal(a):
|
Ale jak do zákonu včlenit, aby byla policie tolerantní k těm malým překročením rychlosti??
|
Na Slovensku je napriklad priamo v zakone tolerancia do 10 km/h pri ktorej policia nemoze ulozit pokutu. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
no mě se to moc nelíbí to jak se ted jezdí je otázka tejdne a serou mě jiný věci |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
YANEK napsal:
|
no mě se to moc nelíbí to jak se ted jezdí je otázka tejdne a serou mě jiný věci
|
a co ta sere? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
JoHnY napsal:
|
Na Slovensku je napriklad priamo v zakone tolerancia do 10 km/h pri ktorej policia nemoze ulozit pokutu.
|
HM, to sa mi nejak nechce verit, nic take som v zakone nenasiel. Ono by mi to prislo aj dost zvlastne, pretoze tym by napr. v mestach defacto zlegalizovali rychlost az 70 km/h (na Slovensku je v mestach povolena 60-tka). Druha vec je, ze 70-tkou tam aj tak vsetci jazdia a pre chodca to teda moc prijemne nie je |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Lubos napsal:
|
JoHnY napsal:
|
Na Slovensku je napriklad priamo v zakone tolerancia do 10 km/h pri ktorej policia nemoze ulozit pokutu.
|
HM, to sa mi nejak nechce verit, nic take som v zakone nenasiel. Ono by mi to prislo aj dost zvlastne, pretoze tym by napr. v mestach defacto zlegalizovali rychlost az 70 km/h (na Slovensku je v mestach povolena 60-tka). Druha vec je, ze 70-tkou tam aj tak vsetci jazdia a pre chodca to teda moc prijemne nie je
|
no zakon o premavke na pozemnych komunikaciach hlavne neriesi meranie vobec, mne sa zda ze to bolo v nejakej vyhlaske k zakonu o policajnom zbore ale nie som si tym na 100% isty teraz, lebo ani ja to nemozem najst. V kazdom pripade za prekrocenie rychlosti do 10 km/h ma v zivote nikde nezastavili na slovensku a raz ked som siel o 11 rychlejsie pred donovalmi za bystricou tak mi ten policajt sam povedal ze eeej pan vodic, keby ste sli este o 1 km/h pomalsie tak by to bolo v poriadku... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
JoHnY napsal:
|
no zakon o premavke na pozemnych komunikaciach hlavne neriesi meranie vobec, mne sa zda ze to bolo v nejakej vyhlaske k zakonu o policajnom zbore ale nie som si tym na 100% isty teraz, lebo ani ja to nemozem najst. V kazdom pripade za prekrocenie rychlosti do 10 km/h ma v zivote nikde nezastavili na slovensku a raz ked som siel o 11 rychlejsie pred donovalmi za bystricou tak mi ten policajt sam povedal ze eeej pan vodic, keby ste sli este o 1 km/h pomalsie tak by to bolo v poriadku...
|
Heh, tak to si mal smolu. Ale inak toleranciu nemaju nikde, v Rakusku znameho zastavili a namerali mu 51 km/h v dedine. Stalo ho to vtedy este 500 silingov A este spokutovali vsetkych v aute, ze nemaju zapnute pasy. Boli styria, stovku za kazdeho. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
no jasne, rakusko je tym klasicke...
a za pasy, svetla, alkohol a ostatne nech pokutuju, s tym nemam problem... ale s tou rychlostou je to kravina, ak budu merat na kazdom rohu. a ako vravi yanek, to pomale jazdenie vydrzi ludom tak tyzden... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Lubos napsal:
|
JoHnY napsal:
|
no zakon o premavke na pozemnych komunikaciach hlavne neriesi meranie vobec, mne sa zda ze to bolo v nejakej vyhlaske k zakonu o policajnom zbore ale nie som si tym na 100% isty teraz, lebo ani ja to nemozem najst. V kazdom pripade za prekrocenie rychlosti do 10 km/h ma v zivote nikde nezastavili na slovensku a raz ked som siel o 11 rychlejsie pred donovalmi za bystricou tak mi ten policajt sam povedal ze eeej pan vodic, keby ste sli este o 1 km/h pomalsie tak by to bolo v poriadku...
|
Heh, tak to si mal smolu. Ale inak toleranciu nemaju nikde, v Rakusku znameho zastavili a namerali mu 51 km/h v dedine. Stalo ho to vtedy este 500 silingov A este spokutovali vsetkych v aute, ze nemaju zapnute pasy. Boli styria, stovku za kazdeho.
|
heh ... tak to zamrzi |
|
|
|
|
|
|
|
|
nicola
Host
Věk: 49
|
|
Uplne suhlasim s Johnym, Praha uz takto na vela miestach stoji a do toho este toto... ti co jazdia 200 budu aj tak jazdit stalke rovnako a aby ma ukamenovali za to, ze nejdem 50 ale 55...
a ti co si schvalili ten zakon maju na to soferov, tak som zvedava aku spotrebu soferov na mesiac budu mat.
Cyril Sobotka povedal, ze cez vikend sa pokusil ist podla pravidiel a ze to bolo narocne... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|