Autor |
Zpráva |
Lubos
Podnájemník
|
|
willy napsal:
|
Pohyblivu parabolu by nemohli umiestnit, lebo by sa to nedalo... Jeden clovek by chcel pozerat nieco z jednej pozicie, iny clovek z inej pozicie a ako by parabola vedela, kam sa ma teda vo finale vytocit? Riesenie by mohlo byt v nainstalovani viacerych nezavislych parabol - ale to by do kazdeho bytu muselo viest tolko koaxialnych kablov co by bolo na streche parabol - a doma by si potom musel mat prepinac, ktory by spolupracoval s tvojim receiverom a na zaklade zvoleneho programu by prepinal medzi parabolami...
|
Ano, pohybliva parabola by asi pre nas dom nemala velky zmysel. Jednoduche (a relativne lacne) riesenie pre nas dom by boli 4 prijimace (nepohyblive) z jednej paraboly na najpouzivanejsie satelity: Astra 1/2C, Astra 2/Eurobird, Astra 3 a Hotbird. To zabezpecuje prijem nemeckych, ruskych, polskych, francuzskych, ceskych a slovenskych (s dekoderom) a dokonca aj niektorych cinskych a arabskych programov. To by hadam uspokojilo vsetkych |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
Lubos napsal:
|
willy napsal:
|
Pohyblivu parabolu by nemohli umiestnit, lebo by sa to nedalo... Jeden clovek by chcel pozerat nieco z jednej pozicie, iny clovek z inej pozicie a ako by parabola vedela, kam sa ma teda vo finale vytocit? Riesenie by mohlo byt v nainstalovani viacerych nezavislych parabol - ale to by do kazdeho bytu muselo viest tolko koaxialnych kablov co by bolo na streche parabol - a doma by si potom musel mat prepinac, ktory by spolupracoval s tvojim receiverom a na zaklade zvoleneho programu by prepinal medzi parabolami...
|
Ano, pohybliva parabola by asi pre nas dom nemala velky zmysel. Jednoduche (a relativne lacne) riesenie pre nas dom by boli 4 prijimace (nepohyblive) z jednej paraboly na najpouzivanejsie satelity: Astra 1/2C, Astra 2/Eurobird, Astra 3 a Hotbird. To zabezpecuje prijem nemeckych, ruskych, polskych, francuzskych, ceskych a slovenskych (s dekoderom) a dokonca aj niektorych cinskych a arabskych programov. To by hadam uspokojilo vsetkych
|
no jo, ale za tim by musel bejt jeste nejakej multiplex, kterej by to vsechno smesoval ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ota
Bezdomovec
|
|
Ja bydlim v B-cku v prostredni casti a v podstate se na televizi ze spolecne anteny (analog) od prvniho dne nemuzu divat, jak spatny mam obraz. Jedine CT1 a Ocko je alespon trochu sledovatelne, ale ostatni strasne zrni.
Mate nekdo podobne zkusenosti. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sean.cz
Host
Věk: 53
|
|
videl bych to na problem s vyladenim. tech stanic by tam melo byt 6 a ne kazda je hned na poprve ok. staci ladit dal a najit lepsi obraz. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Sean.cz napsal:
|
videl bych to na problem s vyladenim. tech stanic by tam melo byt 6 a ne kazda je hned na poprve ok. staci ladit dal a najit lepsi obraz.
|
jo jo ... třeba ČT1 je snad na třech kanálech ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Já nevím jak u vás, ale my už s televizí nemáme poslední dobou vůbec žádné problémy, žádné vypadávání signálu ... Objevují se ještě u někoho nějaké výpadky?!? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
Věk: 45
|
|
U mě to ještě trochu blbne. Míň než dřív, ale zrovna převčírem se mi chvílema rozkládal obraz na kostičky... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasek
Kolemjdoucí
Věk: 47
|
|
Nevíte proč tam nejsou všechny kanály, které vysílají digitálně, ale jen těch 6? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
|
|
Nika napsala:
|
U mě to ještě trochu blbne. Míň než dřív, ale zrovna převčírem se mi chvílema rozkládal obraz na kostičky...
|
Tak nevím, jak jste na tom vy? U mě se o víkendu nedalo na televizi skoro koukat... tradičně se sekaly Prima a Óčka... |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
Ota napsal(a):
|
Ja bydlim v B-cku v prostredni casti a v podstate se na televizi ze spolecne anteny (analog) od prvniho dne nemuzu divat, jak spatny mam obraz. Jedine CT1 a Ocko je alespon trochu sledovatelne, ale ostatni strasne zrni.
Mate nekdo podobne zkusenosti.
|
já tu bydlím taky, nejdrív to neslo vůbec tj. v březnu, ale pak jsem nejdrív pořídila DBV-T a sledovala přes digitál, a nakonec spravili i analog.antenu, takže ted mužu přes obě. Jen když chvíli lovím mezi stanicemi tak se mně občas nějaká stanice taky rozloží na kostičky, ale je to jen u jedné z mnoha. Takže zatím dobrý. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
No, nějak jsem to přechválil, teď to o víkendu dost blblo ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Amelie
Kolemjdoucí
|
|
Milena Jadavanová napsal(a):
|
Ota napsal(a):
|
Mate nekdo podobne zkusenosti.
|
já tu bydlím taky, nejdrív to neslo vůbec tj. v březnu, ale pak jsem nejdrív pořídila DBV-T a sledovala přes digitál, a nakonec spravili i analog.antenu, takže ted mužu přes obě. Jen když chvíli lovím mezi stanicemi tak se mně občas nějaká stanice taky rozloží na kostičky, ale je to jen u jedné z mnoha. Takže zatím dobrý.
|
Bydlim taky tam,Prima a Nova obcas zlobi,ale jinak je to OK! |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
Bydlim v B, zapadni cast, obraz analogovy dobry- na vsech sesti programech, jen se občas krátkodobě rozloží ! na kostičky!
ale to je otazka desitek vteřin či méně |
|
|
|
|
|
|
|
|
Vasek
Kolemjdoucí
|
|
My tedy se signálem nemáme žádné problémy. Obraz v pohodě. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Sean.cz
Host
Věk: 53
|
|
Dnes mela CT2 obraz naprosto mizerny .. takovy zrneni jsem uz dloooouho nevidel. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomáš Kail
K.O. Poradenství
|
|
Dobrý den,
závadu jsme zaregistrovali a předali informaci firmám, které zajišťují systém antén.
Tomáš Kail |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
Včera vůbec nešla Prima, zkoušela jsem večer koukat na Drsného Harryho a vůbec to nešlo. Viděla jsem jen kostičky a duchy. Fotbal a zprávy šly dobře, nevíte co s tím bylo a jestli je to závada na anténě nebo přímo u mně v bytě - B střed. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Milena Jadavanová napsal(a):
|
Včera vůbec nešla Prima, zkoušela jsem večer koukat na Drsného Harryho a vůbec to nešlo. Viděla jsem jen kostičky a duchy. Fotbal a zprávy šly dobře, nevíte co s tím bylo a jestli je to závada na anténě nebo přímo u mně v bytě - B střed.
|
Mohu potvrdit, když nešel fotbal, náhodou jsem zabrousil na Primu někdy okolo desáté, zvuk šel, ale místo obrazu bylo temno ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
|
|
Jojo, přesně tak. Navíc i Óčko mělo tak rozkostičkovaný obraz, že se na to nedalo koukat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
mate vsetci pozerat fotbal! |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
|
|
JoHnY napsal:
|
mate vsetci pozerat fotbal!
|
Tak to po mě nemůžeš chtít... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Nika napsala:
|
JoHnY napsal:
|
mate vsetci pozerat fotbal!
|
Tak to po mě nemůžeš chtít...
|
|
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
willy
Host
|
|
Mam taky problem, na satelitnom prijimaci nedokazem naladit programy ako ZDF, VOX, RTL - a pritom viem, ze este minuly tyzden som ich sledoval. Bohuzial, premiestnil som prijimac z jednej izby do druhej, aktualizoval v nom FW a vymazal pamat... Takze tazko teraz zistim ci pricinou je novy FW, ina sat.zasuvka alebo nejake tech.problemy mimo mojho bytu. Automaticke ladenie mi tie programy nenajde a ani ked nastavim ich parametre rucne tak ich nenaladim... Ostatne programy (SAT1,PRO7, TV5 a pod.) funguju normalne... Neporadi niekto? Diky |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
willy napsal:
|
Mam taky problem, na satelitnom prijimaci nedokazem naladit programy ako ZDF, VOX, RTL - a pritom viem, ze este minuly tyzden som ich sledoval. Bohuzial, premiestnil som prijimac z jednej izby do druhej, aktualizoval v nom FW a vymazal pamat... Takze tazko teraz zistim ci pricinou je novy FW, ina sat.zasuvka alebo nejake tech.problemy mimo mojho bytu. Automaticke ladenie mi tie programy nenajde a ani ked nastavim ich parametre rucne tak ich nenaladim... Ostatne programy (SAT1,PRO7, TV5 a pod.) funguju normalne... Neporadi niekto? Diky
|
Prvni je urcit, jestli je chyba v pristroji nebo ve "zdi"
Vratil bych prijimac zpet a pokusil se naladit, pokud ZDF pojede je chyba
ve zdi, pokud ne nahrej si znova FW... |
|
|
|
|
|
|
|
|
willy
Host
|
|
tak zistil som ze problem je ve "zdi"... neviem, co si mam o tom mysliet... v loznici som s tymi istymi nastaveniami naladil 318 programov a v obyvaku len asi 130... (a tie 2 zasuvky su od seba vzdialene len 10 cm - cez stenu) |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
willy napsal:
|
tak zistil som ze problem je ve "zdi"... neviem, co si mam o tom mysliet... v loznici som s tymi istymi nastaveniami naladil 318 programov a v obyvaku len asi 130... (a tie 2 zasuvky su od seba vzdialene len 10 cm - cez stenu)
|
NO tak to nevypada na problem ve zdi, pokud jede alespon neco, tak
to bude spise v tom tvem pristroji. Pochybuji ze by delali dva okruhy okruhy, jine programy do loznice a obyvaku.... i kdyz neni to špatná představa: 130 lechtivych kanalů v ložnici:-)))) |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
oficiální vyjádření pana Štěpky k problematice slaboproudých rozvodů:
Dobrý den.
Pokusím se Vám popsat provedení rozvodů STA a datových kabelů v lokalitě Nové Zahradní město.
1) STA a satelit
V objektech je proveden hvězdicový rozvod koaxiálního kabelu (digitálního) tzn., že každá zásuvka v bytě
je vedena až do místnosti slaboproudu v suterénu.
Zásuvka má tři vývody:
a) TV
Z důvodu stínění sídliště nad ulicí Práčská muselo být osazeno zařízení, které přijímá digitální signál (DVB-T)
a znovu ho převádí do analogové verze. Převod je nutný pro obyvatele s starší TV přístrojem.
Z tohoto plyne, že v této zásuvce je 6 programů, které jsou šířeny v Praze digitálně.
V případě zakoupení set-top-boxu je možné ho připojit na zásuvku a chytat i ostatní programy šířené digitálně.
(Dnes asi 10 programů)
b) Satelit
Na střeše každého z objektů se nachází parabola a je nasměrována na Astru 19,2°, která umožňuje příjem mnoha programů
jak kódovaných, tak nekódovaných včetně UPC.
Program tohoto satelitu najdete např. na http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/19e2/all/
Proto stačí zakoupit pouze přijímače bez parabol a připojit na zásuvku.
c) rádio
Tuto zásuvku asi nemusím popisovat
2) Datové zásuvky
Tyto zásuvky jsou opět hvězdicově zapojeny a lze se kdykoliv rozhodnout pro její využití.
Může sloužit pro rychlý internet nebo jako telefonní zásuvka. Případnou změnu funkce zásuvky je nutno objednat u společnosti T-Systems.
Vysokorychlostní internet poskytuje společnost T-Systems ( http://www.viagia.cz/html/index.php )
Telefonní služby je možno využívat od T-Systéms nebo jiných operátorů.
V současné době nabízí společnost T-Systems i televizní vysílání přes tyto datové rozvody. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vladi
Kolemjdoucí
|
|
chtela bych se jen zeptat k bodu B)....SATELIT
kdyz si koupim prijmac a budu vyuzivat programovou nabidku, predpokladam, ze budu muset platit mesicni poplatek. Kde prosim zjistim podrobnosti?? Snazila jsem se najit odpoved na netu, ale nedopatrala jsem se....
Diky za odpoved laikovi |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
vladi napsal(a):
|
kdyz si koupim prijmac a budu vyuzivat programovou nabidku, predpokladam, ze budu muset platit mesicni poplatek. Kde prosim zjistim podrobnosti?? Snazila jsem se najit odpoved na netu, ale nedopatrala jsem se....
Diky za odpoved laikovi
|
Výborné to je v tom, že ti stačí zapojit zařízení na již udělané rozvody a chytáš všechny programy, které nejsou zakódovány na družici Astra, pozice 19,2°E ... http://www.parabola.cz/satelit/ Na to pochopitelně žádný měsíční poplatek platit nemusíš ...
Už se tu o tom několikrát psalo, klikni na tento odkaz http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/19e2/, objeví se ti seznam stanic ... Tak se podívej, jestli by ti ty volně dostupné programy stačily, výpis stanic lze kliknutím filtrovat (všechny/nekódované/kódované). Na příjem těch kódovaných stanic bys potom musela mít zařízení schopné rozkódovat signál ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Milan V. napsal(a):
|
vladi napsal(a):
|
Diky za odpoved laikovi
|
Výborné to je v tom, že ti stačí zapojit zařízení na již udělané rozvody a chytáš všechny programy, které nejsou zakódovány na družici Astra, pozice 19,2°E ... http://www.parabola.cz/satelit/ Na to pochopitelně žádný měsíční poplatek platit nemusíš ...
Už se tu o tom několikrát psalo, klikni na tento odkaz, objeví se ti seznam stanic (volně přístupné, ale i kódované) http://www.parabola.cz/prehledy/televize-digital/19e2/ ... Tak se podívej, jestli by ti ty volně dostupné programy stačily, výpis stanic lze kliknutím filtrovat (všechny/nekódované/kódované). Na příjem těch kódovaných stanic bys potom musela mít zařízení schopné rozkódovat signál ...
|
... a hlavně kartu, která zpřístupní ty kodovaný programy ... co vim, tak tyhle karty stávali kolem 3 - 4 KKč a platili rok ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|