Autor |
Zpráva |
trueman
Spolubydlící
Věk: 40
|
|
Nejak mi to nedalo a poslal jsem milemu odhadci mail s nekolika dotazy, proc je to sakra tak nizko... Na to jsem dostal velice jednoduchou odpoved a to, odhad je pouze za byt. Nebyl do nej zapocitan podil na spolecnych prostorech, coz je velice zajimava informace.
To totiz znamena, ze soucasti odhadu neni jak garazove stani v -2 patre, tak ani 9m balkon / terasa. Myslim si, ze by toto mohlo teoreticky potkat kazdeho z nas, kteri mame smlouvy s CG, kde jsou garaze, garazova stani a terasy / balkony spolecne prostory s tzv. vyhradnim pravem k vyuzivani. Pro tohoto pana (a zajimalo by me jak pro dalsi) je tedy zrejme balkon a gar. stani neco s cenou 0,- :-S Ostatne zkuste toto rict nasim nebohym sousedum, kteri nemaji kde parkovat ... No to je mazec.
Dale teda jde o nekolik problemu (napriklad srovnavani ceny bytu v Praze s Kladnem, pripadne NZM se Zlicinem, kde CG postavil prebytek domu a Praha je dle slov tohoto pana naprosto presycena a ceny nasich bytu klesnou o 20% jelikoz Praha je dost mala, no jednou bych ho to nechal jit pesky ... ) Ja tedy stale sazim na to, ze az ceny bytu pujdou dolu, tak bude lokalita hrat roli a nedivil bych se kdyby to potopilo Zlicin, ale treba u nas je to myslim stale na relativne dobrem miste, tak uvidime. |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
Věk: 45
|
|
zdravim, tak sem zjistil ze nam konci fixace nekdy v lete, proto se chci zeptat jestli nemate prehled kolik chce HB uroky ted. kdyz jsme byt kupovali tak to bylo tech 3,99% jak jiste ostatni znate. jenze ted mi, podle toho co tady ctu prijde ze ma HB dost vysoke uroky.
abych vedel na co se muzu eventuelne pripravit nez to prijde |
|
|
|
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
Asi 14dni zpatky mi volali ze Sophia Finance, prave s tim, ze mi konci fixace a ze mi HB nabidne "priserny urok kolem 6,5%" otazka je, ale kde je realita a jak moc by treba sly s uroky dolu pod hrozbou odchodu (i kdyz si nemyslim, ze je to nejak vyrazne trapi ... )
Tady je aktualni sazebnik HB: http://www.hypotecnibanka.cz/produkty-a-sluzby/urokove-sazby/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
No mě končí fixace teď v březnu, tak jsem zvědavej - zatím se mi teda nikdo neozval. Na začátku jsem měl taky 3,99, ale o tom si teď můžu nechat asi jenom zdát ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
Tak to bych se jich teda bejt tebou zeptal uz ted, protoze pokud by jsi chtel zmenit banku, tak mas nejvyssi cas, 1 mesic je sibenicni (alespon podle toho co jsem slysel). Jenom 3 tydny trvalo bance nez mi poslala souhlas s vlozenim zastavniho prava a dala souhlas k predcasnemu splaceni ke dni fixace ... + zaslala potrebne vyuctovani |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
tak to je dost hrozny, jsou to zlodeji. no a kdyz budu chtit prejit k jine bance, to budu potrebovat co vlastne?
-novej odhad nemovitosti
-papiry od HB
-doklad o prijmu
? nebo jeste neco nebo min |
|
|
|
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
My jsme davali tyto dokumenty (pro CMSS):
- povoleni vkladu zastavniho prava do katastru (od HB)
- vyuctovani ke dni fixace urokove sazby
- souhlas s predcasnym splacenim uveru (od HB, v podstate je to jenom papir s ANO a cisly uctu kam a do kdy se ma tedy kolik poslat a jaky bude doplatek uroku za cast mesice, kdy bude uver splacen)
- novy odhad
- vypis z katastru nemovistoti na jednotku + dum
- katastralni mapu (myslim, ze byla hlavne kvuli odhadu, ale nakonec si ji vzali i do CMSS)
- overenou kopii smlouvy o prevodu jednotky
- danove priznani s potvrzenim o zaplaceni dane (daval jsem za rok 2009), v pripade potreby i manzelcino (pro ty z nas kdo jsou stastne zenati )
- kopii smlouvy o pojisteni bytu (takove to co jsme meli od CG sjednane s Generali - neplest prosim s pojistkou domacnosti)
Radsi jsem napsal cely seznam nez doplnovat co jsi psal, aby v tom byl trochu poradek, az to bude treba nekdo dalsi cist. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
trueman napsal:
|
Tak to bych se jich teda bejt tebou zeptal uz ted, protoze pokud by jsi chtel zmenit banku, tak mas nejvyssi cas, 1 mesic je sibenicni (alespon podle toho co jsem slysel). Jenom 3 tydny trvalo bance nez mi poslala souhlas s vlozenim zastavniho prava a dala souhlas k predcasnemu splaceni ke dni fixace ... + zaslala potrebne vyuctovani
|
... hmm tak dneska jsem si vyzvedl dopis od HB ... 6,59% ... fok ... no takže se asi tím refinancem začnu zabejvat ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
No my jsme to prave prehodili na CMSS, kde je urok podstatne lepsi (presne si ted nepamatuju, ale myslim ze to bylo neco kolem 4,5+-), muzes to splatit kdy chces, urok se nemeni po celou dobu, apod... |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
truman> dik
jeste je potreba dolozit prijem, ja vim ze kdyz jsme zadali tak to po me chteli a vesli jsme se jen tak tak;) tak mam obavu aby to po me nekdo nechtel, nejspis bych se zase vesel ale to nevim presne |
|
|
|
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
prosimte a u te CMSS musis mit stavebni sporeni? nebo je to fuk.
a ted jsem si jeste vzpomel jestli pri preuverovani nemusis zaplatit nejakou cast z te hypoteky te nove bance.. ale nejsem si tim jist |
|
|
|
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
|
|
Stavebni sporeni tam mit musis. Ja jsem ho tam treba nemel a zalozil jsem si vlastne nove a do doby nez se bude dat cerpat normalni uver kvuli vsem tem hodnoticim cislum a minimalni dobe sporeni, tak mame preklenovaci uver, takze se to nejak spatlat da...
Co se tyka povinnosti zaplatit bance neco cash, to zalezi na tom, kolik potrebujes od nich pujcit a na kolik mas odhad. Pokud mas dostatecny odhad, tak je to ok, pokud ne, tak ti banka pujci treba jenom 75% odhadni ceny, zbytek musis doplatit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
tak jsem en tak pro informaci napsal do te hypotecni banky a docela hruza
pri fixaci na 3 roky chteji uroky ve výši 6,14%. to je hnus |
|
|
|
|
|
|
|
|
Borek
Kolemjdoucí
|
|
martinvocet napsal:
|
pri fixaci na 3 roky chteji uroky ve výši 6,14%. to je hnus
|
My budeme mít konec fixace úrokové sazby a po mnoha nepříjemných jednáních jsme uhádali novou úrokovou sazbu na tříletý fix ve výši 5,39% p.a. |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
Borek napsal:
|
martinvocet napsal:
|
|
My budeme mít konec fixace úrokové sazby a po mnoha nepříjemných jednáních jsme uhádali novou úrokovou sazbu na tříletý fix ve výši 5,39% p.a.
|
prosimte a jak jste to hadali, protoze to je dobra vyse, nechce se mi moc prechazet, ale s takovym urokem co rekli me tam taky nebudu |
|
|
|
|
|
|
|
|
barberry.pha
Kolemjdoucí
|
|
no mi koncila fixace v lednu ... a v HB se ozvali az kdyz jsem zazadal o informace ze ho chci preuverovat .. zadost sem posilal emailem a do tydne jsem mel doma vsechy papiry ... bylo to v prosinci .. kdy vsechny banky sli nad 6 % s uroky .. a ve finale mi nabidly nejlepsi urok nez kdokoliv jinde ..
pokud bych nechtel podstupovat ty veci ohledne papirovani a dokazovani prijmu atd ... tak se mozna vyplati je trochu pozlobit treba poslanim zadosti ...
vim ze urok 5,79% neni uplne supr ... ale bohuzel v ty dobe to bylo nejmeno co jsem mohl kdekoliv dostat ... tedka je to mozna zase lepsi .. tak preji hodne stesti na nizky urok ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
barberry.pha> dik, zajimave
a jeste nevite nekdo jak nejlepe zjistit u jake banky je jaky urok, nebo se musi obesilat maily bankam co si vzopmenu? protoze prefinancovani asi ne vsechny maji na webu |
|
|
|
|
|
|
|
|
barberry.pha
Kolemjdoucí
|
|
martinvocet napsal:
|
barberry.pha> dik, zajimave
a jeste nevite nekdo jak nejlepe zjistit u jake banky je jaky urok, nebo se musi obesilat maily bankam co si vzopmenu? protoze prefinancovani asi ne vsechny maji na webu
|
tak ono spise zalezi asi jak u ktery banky a reknou vzdycky ty nejvyssi uroky .. pak zalezi na bonite .. kolik ma clovek splaceno .. jestli patri do kategorie hypoteky 80% a vice ... a nebo uz ma splaceno a patri pod 80% s hypoteky .. nekdy se vyplati aby si udelal novy odhad ... ja kdybych uz mel pres 20% splaceno nebo se mi odhad zvedl abych potreboval mene nez 80% s odhadu ... tak bych mel urok 5,59% coz cinil rozdil 200kc mesicne takze asi 12 000 kc za tech pet roku ...
je toho vice .. a pokud cloveku nevadi vyrizovat ty papiry znova tak se da dostat i o dost nize ... myslim ze nejmensi urok mi nabizely u HVB Bank ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
barberry.pha
Kolemjdoucí
|
|
kazdopadne bych se mozna misto bank podival i po nejaky stavebni sporitelne ... maji tam zajimavy uroky a i s preklenovacim uverem to vychazi dobre ... akorat to bude chtit novy vyrizovani .. tak zalezi jak si to clovek spocita a co mu vyjde lepe a pohodlneji ... ja platil teprve rok a koncila mi fixace .. pac jsem se poradne nepodival kdy konci a dva roky mi utekly pri cekani na byt .. a ikdyz jsem chtel na pet tak me presvedcily na ty tri .. coz jak tedka vim je moje blbost ... ale tedka to mam na pet roku a pak budu resit co dal ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
barberry.pha
Kolemjdoucí
|
|
a uroky na strankach bank jsou docela zcestne .. kolikrat se da dostat o procento nize ... zalezi na bonite .. jak clovek plati ... kolik uz ma splaceno poripadne o kolik procent zada ...
bud se obratit na nejakyho poradce a nebo si obvolat nejaky instutuce ktery nekdo doporucil |
|
|
|
|
|
|
|
|
Borek
Kolemjdoucí
|
|
martinvocet napsal:
|
Borek napsal:
|
martinvocet napsal:
|
|
My budeme mít konec fixace úrokové sazby a po mnoha nepříjemných jednáních jsme uhádali novou úrokovou sazbu na tříletý fix ve výši 5,39% p.a.
|
prosimte a jak jste to hadali, protoze to je dobra vyse, nechce se mi moc prechazet, ale s takovym urokem co rekli me tam taky nebudu
|
My jsme jim v hypoteční bance doložili, jaké jsou naše příjmy a že v žádném případě nejsme rizikový klient, ale naopak mimořádně binitní. Dále jsme jim nabídli inkasovat si splátky z našeho běžného účtu v ČSOB. navíc jsme jim sdělili, že pokud nám sazbu nesníží, tak s celým účtem v ČSOB přejdeme k jiné bance. Zřejmě na zásah z ČSOB, kde jsme toto sdělili nám obratem z HD zaslali tuto sazbu, ovvšem s podmínkou možnosti inkasa z účtu v ČSOB. |
|
|
|
|
|
|
|
|
ru
Host
|
|
martinvocet napsal:
|
|
pred par dny jsem se prisel pro informaci zeptat, co a jak, a hned mi nabidli 5.19%, ani jsem nijak netlacil; |
|
|
|
_________________ ru
GM/IT$ d++ s:+ a C++++ UL++C P+ L++@ E-- W++ N o? K? w+++
O M- V- PS+ PE++ Y+++ PGP t+++ 5? X-- R++ tv- b++++ !DI D++
G+ e* h--- r++ y+++
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
ru napsal:
|
martinvocet napsal:
|
|
pred par dny jsem se prisel pro informaci zeptat, co a jak, a hned mi nabidli 5.19%, ani jsem nijak netlacil;
|
ahoj, prosimte a muzes mi treba do posty sem napsat nejake detaily toho kolik let fixace a pak kolik % z celkove castky splacis.. protoze to urcite hraje roli, by jsme si nepujcovali celych 100% |
|
|
|
|
|
|
|
|
ru
Host
|
|
martinvocet napsal:
|
ahoj, prosimte a muzes mi treba do posty sem napsat nejake detaily toho kolik let fixace a pak kolik % z celkove castky splacis.. protoze to urcite hraje roli, by jsme si nepujcovali celych 100%
|
vyrizovano pres CSOB, ne pres HB
1/ pokud se nedohodneme, tak refinancuji jinde
2/ 3 roky
3/ hypo na 70% odhadni ceny
4/ bonitni klient CSOB
5/ ucet u CSOB + pojisteni v CSOB pojistovne
6/ max sleva na pobocce (0.3% nebo tak nejak)
7/ mohou jit jeste niz, pokud prinesu potvrzeni o lepsi nabidce od jine banky - dorovnaji
snad je to vse; jen jeste opakuji, ze jsem o nicem nejednal, jen jsem se tam stavil a vyptal se; |
|
|
|
_________________ ru
GM/IT$ d++ s:+ a C++++ UL++C P+ L++@ E-- W++ N o? K? w+++
O M- V- PS+ PE++ Y+++ PGP t+++ 5? X-- R++ tv- b++++ !DI D++
G+ e* h--- r++ y+++
|
|
|
|
|
barberry.pha
Kolemjdoucí
|
|
tak ono se to hlavne meni kazdy mesic ... v listopadu byly sazby na 5,59 ... v prosinci pres 6 % .. leden to slo zase dolu ...
banky si delaji co chteji a meni si to podle svyho a kazdy pripad je jiny ...
a pokud nekdo ma hypoteku u HB tak mu zridi ucet automaticky u CSOB ...
CSOB prebira hypotecni produkty u HB a HB ma ucty je CSOB ...
a taky zalezi na jakyho bankere clovek narazi .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
tak nam prisla nabidka na 5.99% to je hnusny, nevim jak zatlacit aby mi dali min, zase se mi nechce vsechno to vybehavat kvuli jine bance :\ |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fefi
Host
Věk: 44
|
|
martinvocet napsal:
|
tak nam prisla nabidka na 5.99% to je hnusny, nevim jak zatlacit aby mi dali min, zase se mi nechce vsechno to vybehavat kvuli jine bance :\
|
My ted od kvetna mame 4,92 (puvodni nabidka take okolo sesti procent) takze staci jednat, nicmene pro jednani musite mit podklady (nejaky navrh z jineho hypotecniho ustavu, pripadne variantu od stavebni sporitelny) Je to samozrejme na Vas.
Mame to u Unicredita |
|
|
|
|
|
|
|
|
martinvocet
Host
|
|
Fefi napsal:
|
My ted od kvetna mame 4,92 (puvodni nabidka take okolo sesti procent) takze staci jednat, nicmene pro jednani musite mit podklady (nejaky navrh z jineho hypotecniho ustavu, pripadne variantu od stavebni sporitelny) Je to samozrejme na Vas.
Mame to u Unicredita
|
diky za tip |
|
|
|
|
|
|
|
|
Fefi
Host
Věk: 44
|
|
martinvocet napsal:
|
diky za tip
|
jeste abych to uvedl na spravnou miru, od pocatku to mame od unicredita, ale kazdy rok s nimi jednam, predtim, nez nam zacnou neco nabizet s tim, co tak je na trhu a dari se to snizovat.
Takze cil je jasny, zustat u stejne banky a srazit co nejvice.
zkuste jako referenci pouzit treba hypocentrum modre pyramidy, maji tedy jiny produkt nez hypoteku, ale zase urok pod 5 procent. Je otazka kolik na to mate casu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|