Autor |
Zpráva |
lusvec
Domácí
|
|
To právě záleží na podmínkách tý pojistný smlouvy. viděl jsem třeba že to pojistka kryje ale jako vyplavení. V části kde vysvětlují co je vyplavení pak měli napsáno něco jako: ....voda při hašení....
Nemám teď smlouvy tady a tak se nepodívám konkrétně. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
lusvec napsal:
|
Uzavíral jsem proto pojištění u ?P kde jsem v pohodě uzavřel všechno potřebné - pojištění nemovitosti, domácnosti, vybavení, sklepa... To všechno přesto že nemám adresu (stačilo číslo parcely), nemám zařízení (ve smlouvě je do jaké výše je pojištěno) a byt mi nepatří (není zápis v katastru)
|
To je zvlastne, mne v CP domacnost nechceli poistit, kym nie je skolaudovana (o com som blizsie pisal tu). Resp. poistit to chceli, ale iba ako rekreacny objekt, co znamena podstatne drahsiu poistku, ktora sa musi uzatvorit minimalne na rok. U Teba nebol s tymto problemě |
|
|
|
|
|
|
|
|
dolphine
Kolemjdoucí
Věk: 48
|
|
My jsme to resili s CP, ale mame zkolaudovano a znameho pojistovaka - takze i s konzultaci a slevou
Ad pozar: V podminkach pisi: Pojistnou udalosti z duvodu tohoto pojistneho nebezpeci je i poskozeni nebo zniceni pojistene veci zplodinami pozaru nebo hasenim nebo strzenim pri odstranovani pozaru nebo jeho nasledku.
Hasici vyrazene dvere netusim, ja bych to povazoval za "haseni", ale je fakt, ze kdyz prijde na plneni umi pojistovny najit v dodatcich psanych malymi pismeny spoustu zajimavych vyjimek (mozna maji stejne pravniky jako CG
Napr: Zajimave je, ze za zemetreseni povazuji vse od urovne 6 - tedy pokud bude nizsi a neco se rozbije, mame asi smulu.
Co se kolaudace tyka, myslim, ze pro ne je dulezite, jestli je byt trvale obyvan, jinak pak maji tu "rekreacni" domacnost, (tj. obyvan mene nez xy% casu). |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Lubos napsal:
|
To je zvlastne, mne v CP domacnost nechceli poistit, kym nie je skolaudovana (o com som blizsie pisal tu). Resp. poistit to chceli, ale iba ako rekreacny objekt, co znamena podstatne drahsiu poistku, ktora sa musi uzatvorit minimalne na rok. U Teba nebol s tymto problemě
|
neměli s tím nejmenší problém - konkrétně CP Litevská 8. Postarali se dokonce v pohodě o vinkulaci. Jsme domluveni že změnu údajů jako třeba adresu až bude vyřídíme mailem a nemusím tam ani jezdit. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lubos
Podnájemník
|
|
lusvec napsal:
|
Lubos napsal:
|
To je zvlastne, mne v CP domacnost nechceli poistit, kym nie je skolaudovana (o com som blizsie pisal tu). Resp. poistit to chceli, ale iba ako rekreacny objekt, co znamena podstatne drahsiu poistku, ktora sa musi uzatvorit minimalne na rok. U Teba nebol s tymto problemě
|
neměli s tím nejmenší problém - konkrétně CP Litevská 8. Postarali se dokonce v pohodě o vinkulaci. Jsme domluveni že změnu údajů jako třeba adresu až bude vyřídíme mailem a nemusím tam ani jezdit.
|
Ja som to nakoniec tiez uz poistil, konkretne v Allianz na Namesti Miru, kde mi to poistili tiez bez problemov. Vraveli, ze ich zaujima akurat jednoznacna identifikacia bytu (cislo pozemku a popis budovy typu "Nove Zahradni Mesto C" a cislo bytu stacilo... ) a fakt, ze v tom byte bude niekto byvat. Stavebny urad a kolaudacne rozhodnutie ich nezaujima.
Napriek tomu som sa uplne nezbavil pochybnosti v tom, ci ak by prislo naozaj k lamaniu chleba (t.j. k poistnej udalosti ), ci by sa z toho nechceli vyzut v tom zmysle, ze dom predsa nebol skolaudovany, takze som tam oficialne nemohol byvat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
Věk: 49
|
|
V tom případě bych šla do sporu, protože na to měli upozornit, a pokud nechtěli jiné podklady, mohou to pak nanejvýš svádět na řadového pracovníka.
I když v Allianz (a nejen tam) jsou možné neuvěřitelné věci. Blbé je to, že při sporu se pak věc táhne, i když nevím, zda i v této oblasti (pojištění majetku) došlo k nějaké novelizaci zákona či čeho ve prospěch poškozeného. Nás to teprve čeká. Ale obecně si myslím, že je lepší si vybrat stabilního, silného a zkušeného pojistitele. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
dcom napsal:
|
až na tu 9ku dobrý ... já teda mám byt pojištěnej ... přišla mi od CG pojistka od Generali ... pokud ti to nepřišlo tak se zkus zeptat ...
|
Ano, pojištěný ho mám, od června 2005 do června 2006.
Při sepsání smlouvy jsem dostal poukaz, na kterem bylo datum pocatku pojisteni dnem sepsani zjistovaciho ci predavaciho protokolu.
Bydlim od Unora takze misto 12 mesicu jsem dostal mnohem méně.
Takže sečteno podtrženo- LEŽ. A to měli tu drzost, chtít po mě ten poukaz při sepsání předavacího protokolu zpátky. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
Věk: 45
|
|
kahek2 napsal:
|
dcom napsal:
|
až na tu 9ku dobrý ... já teda mám byt pojištěnej ... přišla mi od CG pojistka od Generali ... pokud ti to nepřišlo tak se zkus zeptat ...
|
Při sepsání smlouvy jsem dostal poukaz, na kterem bylo datum pocatku pojisteni dnem sepsani zjistovaciho ci predavaciho protokolu.
Takže sečteno podtrženo- LEŽ. A to měli tu drzost, chtít po mě ten poukaz při sepsání předavacího protokolu zpátky.
|
Tomu moc nerozumím. Já mám pojištění od března nebo konce února. Potřebovala jsem papír o pojištění o něco dřív, ale je to tak týden před fyzickým převzetím bytu. Takže nechápu, proč ty to máš jinak... |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
Myslel jsem že to mají všichni stejně, na fóru o tom už byla řeč.
Takže vyvinu individuální nátlak, díky za info |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
kahek2 napsal:
|
dcom napsal:
|
|
Takže sečteno podtrženo- LEŽ. A to měli tu drzost, chtít po mě ten poukaz při sepsání předavacího protokolu zpátky.
|
když teď na to koukám, tak já mám taky ode dne sepsání zjišťovacího protokolu což bylo 25.3. a byt jsem přebíral 13.4 takže nějaký tři tejdny no ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
dcom napsal:
|
když teď na to koukám, tak já mám taky ode dne sepsání zjišťovacího protokolu což bylo 25.3. a byt jsem přebíral 13.4 takže nějaký tři tejdny no ...
|
Co tři tejdny? Nechápu. Od kdy máš byt pojištěný, to je podstatné. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
kahek2 napsal:
|
dcom napsal:
|
když teď na to koukám, tak já mám taky ode dne sepsání zjišťovacího protokolu což bylo 25.3. a byt jsem přebíral 13.4 takže nějaký tři tejdny no ...
|
Co tři tejdny? Nechápu. Od kdy máš byt pojištěný, to je podstatné.
|
no jako, že jsem přišel jenom o tři tejdny, takže to neřešim ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
MKDD
File moderator
Věk: 49
|
|
To je pojištění bytu se podle mne mělo sepisovat v okamžiku kdy vznikla bytová jednotka, což bylo v okamžiku kdy CG dal na Katastr prohlášení vlastníka.
Vychází to z toho že banka která poskytla hypotéka požaduje aby byl byt pojištěn.
Proto se začátek běhu pojištění neshoduje s datumem převzetí bytu. |
|
|
|
_________________ Mirek
|
|
|
|
|
Nika
Domácí
Věk: 45
|
|
Jo, včera jsme to probíraly i s Jájou a shodly se, že to mám pojištěné až od pozdějšího data, protože mám hypotéku jen na část ceny bytu. Pojištění bylo jednou z podmínek čerpání hypoúvěru, tudíž jsem s CG domlouvala pojištění až těsně před čerpáním, což bylo cca 2 týdny před převzetím. Takže proto.
Jestli máte hypotéku na větší část ceny bytu, máte pojistku od chvíle, kdy byla potřeba předložit ji hypoteční bance. Takže možná o tolik dříve. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Už jste někdo zařizoval pojištění domácnosti? Já si ho chci udělat u Kooperativy, ale bylo mi sděleno, že na povodeň to je nepojistitelný (podle adresy - prej maj nějaký mapy povodní nebo co) ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gyrga
Bezdomovec
|
|