Autor |
Zpráva |
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
lidi, je tu nejakym zpusobem reseno odklizeni snehu z chodniku a silnic?
zajimalo by mne, zda chodniky u domu odklizi K.O.Poradenstvi nebo nekdo koho najmou...
a co silnice?
je nasmlouvany nekdo, kdo za urcitou casovou jednotku shrabne tuhle brecku, kdyz uz ne napadany snih, ke strane?
nemam s tim zkusenosti, tak se ptam - je to vec radnice Prahy 10 nebo technickych sluzeb nebo o to musime pozadat - kde?
jak to je? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
snih z chodniku by mela odklizet uklidovka prislusneho domu a silnice tusim jeste patri CG, takze oni |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
Cibi napsal:
|
snih z chodniku by mela odklizet uklidovka prislusneho domu a silnice tusim jeste patri CG, takze oni
|
no prave: "tusim..."
muzete to nekdo zjistit?
kdo jednate s CG... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Axlboy
Kolemjdoucí
|
|
heh, náhodou ráno to bejvá legrace, málem jsem v 5km/h rychlosti trefil kruhový objezd, auto nějak bylo proti změně směru (a to mám samozřejmě zimní |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
alkonius napsal:
|
CG byl vyzvan k uklizeni snehu na silnicich. (Diky Mirku)
|
diky vsem |
|
|
|
|
|
|
|
|
MKDD
File moderator
|
|
Jak už bylo napsáno výše, úklid chodníků okolo domů spadá do zodpovědnosti jednotlivých SVJ, které na tuto činnost mají nasmlouvany úklidové firmy. U nový domů (D, E) to zajisťuje CG prostřednictvím správní firmy.
Pokud se jedná o příjezdové komunikace, jsou ve vlastnictví CG, které by se o ně mělo starat.
Jak psal Alkoninus dnes ráno jsem poslal na CG oficiální požadavek k provedení okamžité zimní údržby komunikaci a nastavení jejich pravidelnosti.
Vše řídí tzv. sněhovou vyhláškou |
|
|
|
_________________ Mirek
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
|
|
MKDD napsal:
|
Jak už bylo napsáno výše, úklid chodníků okolo domů spadá do zodpovědnosti jednotlivých SVJ, které na tuto činnost mají nasmlouvany úklidové firmy. U nový domů (D, E) to zajisťuje CG prostřednictvím správní firmy.
Pokud se jedná o příjezdové komunikace, jsou ve vlastnictví CG, které by se o ně mělo starat.
Jak psal Alkoninus dnes ráno jsem poslal na CG oficiální požadavek k provedení okamžité zimní údržby komunikaci a nastavení jejich pravidelnosti.
Vše řídí tzv. sněhovou vyhláškou
|
no to je presne ono, co jsem chtel vedet a na co jsem se ptal
Mirku diky moc |
|
|
|
|
|
|
|
|
Martin Vonka
Host
Věk: 46
|
|
jsem si dnes vzpomnel na usmevny pribeh z toho rana, kdy hodne nasnezilo - kolem pul sedme rano jdu do prace, z budovy C vyjelo z garazi auto a po 10ti metrech uvizlo na zasnezene prijezdove silnici ke garazim... v tu samou dobu uklizeli uklidove firmy chodniky - jeden manik uklizel chodnik k budove C, jeden k budove A... ridic auta pozadal manika, ktery mu byl blize - tedy toho u budovy A, zda by mu pujcil lopatu, ze si odhrabne snih, aby vyjel... reakce byla vice nez pragmaticka: "pujcte si lopatu od toho pana vedle, ten patri k vasemu baraku..." |
|
|
|
|
|
|
|
|
MKDD
File moderator
|
|
Podle vseho CG pochopil svoji povinost a po vyzve se pustil do zimni udrzby komunikaci o ktere se ma starat.
Jen doufam, ze pokud napadne dalsi snih budou to delat automaticky a nebudou cekat az je zase nekde vyzve k plneni jejich povinosti. |
|
|
|
_________________ Mirek
|
|
|
|
|
|