Autor |
Zpráva |
RiskyNet
Kolemjdoucí
Věk: 48
|
|
Samozrejme, takto to vidim taky, momentalne je to to nejlepsi co se da v republice snad sehnat - teda pokud clovek nesedi na pateri Ale je tady to ALE ktere muze nastat - za mesic, za rok, za pet let... No budu doufat |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
no zvysovania cien by som sa nebal, neviem preco by to robili, a nepoznam ziadny pripad kedy by niekto ceny za pripojenie internetu zvysoval, skor sa stale znizuju... a fakt ze za tuto cenu ti to neda ani chello, a aj keby tie ceny zdvojnasobili tak sa to oplati |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
RiskyNet napsal:
|
Samozrejme, takto to vidim taky, momentalne je to to nejlepsi co se da v republice snad sehnat - teda pokud clovek nesedi na pateri Ale je tady to ALE ktere muze nastat - za mesic, za rok, za pet let... No budu doufat
|
no ked zvysia cenu tak ich budeme musiet hacknut |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
T-Systems
Host
|
|
No, za tu dobu, co dělám v telekomunikacích ceny jen klesají a nebo spíš jako u PC - zůstávají a zvyšují se rychlosti a výkony. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
T-Systems napsal:
|
No, za tu dobu, co dělám v telekomunikacích ceny jen klesají a nebo spíš jako u PC - zůstávají a zvyšují se rychlosti a výkony.
|
no ano, to je aj moj pocit ako som pisal vyssie |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
dcom napsal:
|
JoHnY napsal:
|
T-Systems napsal:
|
No, za tu dobu, co dělám v telekomunikacích ceny jen klesají a nebo spíš jako u PC - zůstávají a zvyšují se rychlosti a výkony.
|
no ano, to je aj moj pocit ako som pisal vyssie
|
... jo jo musím souhlasit ...
... pro pobavení - historickej ceník Eunetu z roku 1997 ...
http://www.d-netlabs.net/temp/eunet_cenik_1997-1.jpg
http://www.d-netlabs.net/temp/eunet_cenik_1997-2.jpg
|
hahaha to si presne pamatam, aj v Bratislave mali taketo ceny, ale uz v tom case to bolo brutalne vela oni hrozne dlho mali taketo ceny, neviem ci im to niekto kupoval alebo co |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
JoHnY napsal:
|
dcom napsal:
|
JoHnY napsal:
|
T-Systems napsal:
|
|
no ano, to je aj moj pocit ako som pisal vyssie
|
... jo jo musím souhlasit ...
... pro pobavení - historickej ceník Eunetu z roku 1997 ...
http://www.d-netlabs.net/temp/eunet_cenik_1997-1.jpg
http://www.d-netlabs.net/temp/eunet_cenik_1997-2.jpg
|
hahaha to si presne pamatam, aj v Bratislave mali taketo ceny, ale uz v tom case to bolo brutalne vela oni hrozne dlho mali taketo ceny, neviem ci im to niekto kupoval alebo co
|
... nj, už je to holt pravěk ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
RiskyNet
Kolemjdoucí
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
2 T-Systems: hehe, koukám, že jste konečně udělali reverzní záznamy ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
Včera večer se mně nepodařilo odeslat mailovou poštu, vždy mi to napsalo, že server ViaGia neprovedl příslušnou operaci. Tak nevím,zda to ještě někomu nešlo, nebo je nějaká chyba u mně v počítači. |
|
|
|
|
|
|
|
|
RiskyNet
Kolemjdoucí
|
|
Mno tak uz bydlime a mel jsem samozrejme i moznost vyzkouset internet. Pro beznou praci je dostacujici (posilani mailu, surfovani), bohuzel chvilkama tak hrozne vyskoci latence na server pragonet, ze me to odpojuje ze serveru (FTP, SVN) popr. pri hrani online her me to odpoji. Latence je bezne asi 3ms, ale obcas skace na 300 i vice. Zatim tedy moc nadseny nejsem. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Milena Jadavanová napsal(a):
|
Včera večer se mně nepodařilo odeslat mailovou poštu, vždy mi to napsalo, že server ViaGia neprovedl příslušnou operaci. Tak nevím,zda to ještě někomu nešlo, nebo je nějaká chyba u mně v počítači.
|
... asi Vám nějak vytuhnul Catalyst ... Alkonius ho včera večer votáčel, takže by to už mělo jet ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
RiskyNet napsal:
|
Mno tak uz bydlime a mel jsem samozrejme i moznost vyzkouset internet. Pro beznou praci je dostacujici (posilani mailu, surfovani), bohuzel chvilkama tak hrozne vyskoci latence na server pragonet, ze me to odpojuje ze serveru (FTP, SVN) popr. pri hrani online her me to odpoji. Latence je bezne asi 3ms, ale obcas skace na 300 i vice. Zatim tedy moc nadseny nejsem.
|
... heh, tak to je divný ... já jedu od začátku co bydlím bez problémů (až na jeden výpadek) ... no začal bych od první vrstvy ... kabel ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdeněk
Bezdomovec
|
|
Milena Jadavanová napsal(a):
|
Včera večer se mně nepodařilo odeslat mailovou poštu, vždy mi to napsalo, že server ViaGia neprovedl příslušnou operaci. Tak nevím,zda to ještě někomu nešlo, nebo je nějaká chyba u mně v počítači.
|
Taky jsem měl stejný problém. Pragonet změnil server odchozí pošty:
Server pro příchozí poštu je: mx1.viapraga.cz
Server pro odchozí poštu je buď smtp-auth.viapraga.cz (vyžaduje povinně autentizaci – doporučeno) nebo smtp.viapraga.cz (bez autentizace).
Celý postup nastavení Outloku Expres je na http://www.viagia.cz/html/index.php
Nevím, proč o tom neinformovali, ale už je to tak
Po přenastavení už to funguje. |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
DĚKUJU, SNAD SE TÍM PROKOUŠU. |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
je v dobe verejnych webovych emailu typu GMAIL/SEZNAM/CENTRUM jeste nejaky skutecny duvod mit lokalniho email-klienta? Mi to prijde jako zbytecna namaha, nehlede na to, ze maji celkem funkcni antiviry/antispamy (a Outlook Express jsou pekny vratka do okynek...), funkcni jsou skoro nepretrzite (ani nepamatuju, kdy mi to naposled nejelo) a staci na to normalni prohlizec... |
|
|
|
|
|
|
|
|
vaclav.vesely
Spolubydlící
|
|
Jako základní argument pro lokálního klienta je, že minimálně v případě neplacených služeb nemáš nikdy záruku, že o své kontakty a emaily nepřijdeš. Další věc je synchronizace kontaktů s PDA nebo telefonem, to asi na Seznamu nepůjde. A poslední důvod je, že mi pořád přijde normální klient pohodlnější, ale to může být jen síla zvyku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
MUSTANG napsal:
|
je v dobe verejnych webovych emailu typu GMAIL/SEZNAM/CENTRUM jeste nejaky skutecny duvod mit lokalniho email-klienta? Mi to prijde jako zbytecna namaha, nehlede na to, ze maji celkem funkcni antiviry/antispamy (a Outlook Express jsou pekny vratka do okynek...), funkcni jsou skoro nepretrzite (ani nepamatuju, kdy mi to naposled nejelo) a staci na to normalni prohlizec...
|
... no určitě důvod mít lokálního klienta je. Freemaily nejsou moc spolehlivý, navíc i když se v poslední době hodně zlepšily co se týče uživatelského prostředí, tak IMHO pořád nenabízí takovej komfort jako e-mailovej klient. Navíc s přílohama bejvá na webmailu vetšinou pruda. Jinak třeba zmiňovaný OE já zrovna nepovažuju za klienta. Nejlepší je asi Thunderbird, ale je i spousta dalších alternativních klientů, který jsou mnohem lepší a bezpečnější než OE. K tomu stačí nějakej slušnej antivirák (aspoň avast home - free nebo nejlépe NOD) + trocha zdravýho rozumu (neotvírat hned všechno co přijde) a je to v pohodě
... jinak co se týče mě, já mám poštu akorát na tuxovi, používám Evolution + Thunderbird a odchozí pošta mi jde přes lokální sendmail, takže ani nepotřebuju SMTP server providera ... ... když potřebuju poslat něco z widlí nebo když nejsem u svýho stroje, tak teda použiju webmail ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
ja uz rok a pul pouzivam gmail a nestezu si na nic |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
No svoje maily najradsej vidim na svojom vlastnom servri (najlepsie na sifrovanom disku) ako niekde neviem kde, kde ani neviem kto k nim ma pristup a co sa s nimi vlastne deje |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
tak jo , ja osobne uz sem lokalniho klienta odepsal, na freemailech mam dost velky uloziste, slusnej komfort a hlavne o spravu se nemusim starat (kde na to ma clovek brat cas a chut) tak me zajimalo, jaky ma kdo duvody je pouzivat i nadale. Chapu ze mailovej klient jako soucast groupware uvnitr firmy smysl ma (Outlook/Exchange, Notes/Domino), ale na doma me napadaji jen samy komplikace. Sifrovani je vec hezka ale stejne to po sitich beha nesifrovany (nejslabsi clanek retezu) a tak mi dava smysl jen ta synchronizace kontaktu. Timto dekuji za odpovedi a osvetleni vasich stanvisek (abysme z toho dotazu neudelali off-topic flamewar) |
|
|
|
|
|
|
|
|
Lu
Spolubydlící
Věk: 44
|
|
Cibi napsal:
|
ja uz rok a pul pouzivam gmail a nestezu si na nic
|
gmail je gmail, souhlas. S Ru na nem mame i sdileny kalendar a je to fakt dobry a chat kdykoliv potrebuji. Ale je pravda, ze na trideni mailu je lepsi Outlook. Prece jen je prehlednejsi a ma hodne moznosti. Ovsem na takove to pratelske pokecani mi freeeeemail dokonale vyhovuje .-) tot pohled totalniho laika |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
MUSTANG napsal:
|
Sifrovani je vec hezka ale stejne to po sitich beha nesifrovany (nejslabsi clanek retezu)
|
ale je rozdiel ked to len beha a ked to tam visi X rokov a ma k tomu stale pristup kde kto
plus pouzivat pgp cez webmail asi nejde nijako jednoducho, pokial neratam copy/paste co je rozhodne nekomfortne |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Nemělo by se tématu freemaily vs. emailoví klienti udělat místo v offtopic sekci?!? |
|
|
|
|
|
|
|
|
willy
Host
|
|
dcom napsal:
|
2 T-Systems: hehe, koukám, že jste konečně udělali reverzní záznamy ...
|
nedaju sa tieto zaznamy zmenit na vlastnu domenu? |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
willy napsal:
|
dcom napsal:
|
2 T-Systems: hehe, koukám, že jste konečně udělali reverzní záznamy ...
|
nedaju sa tieto zaznamy zmenit na vlastnu domenu?
|
no v pripade ze mas pevnu ipcku by s tym imho nemal byt problem, aj v UPC mi to spravili, ale ak nemas pevnu tak nie je istota ze budes mat tu istu ipcku stale, cize v tom pripade to nepojde |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
willy
Host
|
|
hmm... pevnu IP nemam, ale tu co mam tak ju mam rovnaku uz asi 3/4 roka... a platit 150kc/mes za pevnu sa mi nechce... hmm... takze s tym asi nic nespravim... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
willy napsal:
|
hmm... pevnu IP nemam, ale tu co mam tak ju mam rovnaku uz asi 3/4 roka... a platit 150kc/mes za pevnu sa mi nechce... hmm... takze s tym asi nic nespravim...
|
no ano, ale bez pevnej ti ten reverz nespravia, neda sa povedat dokedy budes ma tu istu ipcku... a nie je nikde zaznamenane ze ju mas prave ty, takze to nejde |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
někde to zaznamenané je. Ja dostávám stejné IP už od doby aktivace, nicméně je to negarantovaná hodnota.
možná by se dalo použít tohle - http://www.dyndns.com/services/dns/dyndns/ - jakousi podporu pro to má například i můj router. Ale jsem v tomhle laik, takže je to spíš nápad než ověřené řešení... |
|
|
|
|
|
|
|
|
|