Autor |
Zpráva |
MUSTANG
Domácí
|
|
tak dnes rano uz i na prostredni "vezi" domu B |
P6090387.JPG |
Komentář: |
|
Velikost: |
72.16 kB |
Zobrazeno: |
17634 krát |
|
P6090388.JPG |
|
72.2 kB |
17634 krát |
|
P6090386.JPG |
|
66.83 kB |
378 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
no to bylo ráno máš to vydět večer v 8 sme nato s gretičkou koukaly neni snad vokno na bečku kde už to nemaj rozdělaný a zbylý sou aspon po..aný |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
Věk: 49
|
|
My už jsme ráno škrábali, ale mrchy hned začaly stavět znova. A dokonce už si vyhlédly i Cčko (viděla jsem na jihu a východě)
Vůbec se nebojí předmětu uvázaných na zábradlíčku a začínají to zkoušet i na terasu. Bývají to úplné nálety celých kolon; po x-minutách se přesunou na jinou část domu, ovšem zase se vrací. Zřejmě dělají "kolečko". Hrůza. |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
vratil jsem se z vikendu a koukam, ze hnizda , ktera jsem nafotil vyse uz jsou dostavena... |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
bohuzel vetsina bytu s dostavenymi hnizdy (i v Acku) jsou prazny. Bohuzel dostaveny hnizda uz je nezakonne nicit. Nadruhou stranu kde neni zalobce neni soudce. |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
nekde jsem cetl, ze treba holubi se eliminuji tak, ze se v lokalite vysadi zivi dravi ptaci. Pocitam, ze vlastovky, jiricky, nebo co to je, by jim chutnaly taky. Netusim ale jak se to da zaridit. Neni tady nekdo sokolnik? Nevygoogloval jsem nic.
Na netu nachazim pouze ochrany proti holubum. Pouzivaji se hroty, site a kupodivu existuje i neco jako repelent. Otazka je, jestli to funguje i na nase spoluobyvatele. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Péťa
Host
|
|
Těm replentům, sítím a podobně bych moc nevěřila,ale sokolník zabere určitě. Zkusím se poptat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
O techto obrazcich jsem mluvil s p. Figurou, pry se jedna o spolecne prostory, kam pristup je. Jde o to si sehnat nejakou tyc. Jinak rad by neco delal, ale KO je nas primarni kontakt. |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
Alina
Kolemjdoucí
Věk: 44
|
|
doporucuji dat na okna alobal. Dela ramus a leskne se, coz se zda, ze se jirickam moc nelibi |
|
|
|
|
|
|
|
|
david
Spolubydlící
|
|
ja bych byl pro vysazeni postolek, nebudou ani holubi ani jiricky protoze se jich bojej tak se zbalej a odstehujou, myslim ze je to asi nelepsi vec i pro budoucnost protoze jak vidno tak odstraneni hnizd jim nijak nevadi proste si postavi nove |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
david napsal:
|
ja bych byl pro vysazeni postolek, nebudou ani holubi ani jiricky protoze se jich bojej tak se zbalej a odstehujou, myslim ze je to asi nelepsi vec i pro budoucnost protoze jak vidno tak odstraneni hnizd jim nijak nevadi proste si postavi nove
|
No jo, to by ale asi měl poradit nějaký ornitolog- ja třeba nemám představu, jak se vysazují poštolky?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
david
Spolubydlící
|
|
to se nejaky koupej (nebo jinak sezenou - to taky nevim kde by se daly sehnat), umisti se jim hnizdo (musi byt nekde vysoko takze pod strechou) a strcej se do toho hnizda a pak se ceka az se vsichni ostatni (holuby,jiricky) odstehujou nebo je sezerou, pak budou jen zrat zaby z jezirka a hlodavce na okolnich polich |
|
|
|
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
je to taky tím že kolem je hodně bahna jak furt prší tak maj hodně materiálu a stavěj si i 3+1 mi tak připadá |
|
|
|
|
|
|
|
|
andy
Kolemjdoucí
Věk: 45
|
|
Tip proti ptactvu: někdy pomáhá zavěsit na okno či balkon cédéčko - "prasátka" která "hází", ptactvo plaší. Třeba to pomůže, vyzkoušejte! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Pavel K.
Host
|
|
velmi účinné jsou kresby obrysů dravců na fasády a sklo....vždyť to znáte třeba ze zoo (i když tam jsou spíš z důvodu ochrany ptáků) |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
Pavel K. napsal:
|
velmi účinné jsou kresby obrysů dravců na fasády a sklo....vždyť to znáte třeba ze zoo (i když tam jsou spíš z důvodu ochrany ptáků)
|
ty se pouzivaji proto, aby ptaci do skla nenarazeli a neublizili si
dnes jsem si vsiml, ze tam nejaci 2 dravci z masa.kosti.peri uz litaji. Huraaa, bud si nasli krmitko sami, nebo nas zauradovala nejaka vyssi moc |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
MUSTANG napsal:
|
a tady par fotek dalsich spoluobyvatel, kterym se, soude podle jejich poctu v okoli naseho balkonu, na NZM velmi libi: http://www.novezahradnimesto.net/album.php?user_id=58
Zatim vypadaji neskodne...
|
Zpěvák Dan Bárta by měl radost; je přes ně odborník. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|