Autor |
Zpráva |
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Michal napsal:
|
Ahoj,
sice budu bydlet až za rok, ale v těchto vedrech jsem také myslel na totéž. Hlavně výhled do budoucna nevypadá dobře, ještě extrémější teploty, takže klima bude asi nezbytná. Je mi jasné, že kdyby si každý pověsil zvenku externí jednotku, tak by objekty vypadaly dost hrozně.
Řešení s přenosnou klimatizací je na nic. Já budu také moci umístit externí jednotku na balkón, kde to nebude určitě nijak vadit - tímto bych ale pořešil pouze obývák+kk. Ještě bych to potřeboval natahat do dalších místností. Možnost použít pouze jednu externí jednotku a rozvody pak nějak natahat po bytu je asi zcestná??? Jedinou možností je použití 1 externí jednotky/ pokoj. To bych ale asi narazil na schválení družstva vlastníků???
|
co sa tyka externej jednotky tak moze stacit jedna externa jednotka na 2 vnutorne, netreba na kazdu jednu vnutornu zvlast externu, ale zavisi to od typu atd. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Inac ja som si tiez nechal spravit vyvod elektriky keby som nahodou niekedy chcel klimatizaciu, v mojom pripade by sa ta vonkajsia jednotka dala v pohode umiestnit na zem do stredu terasy co by nikomu nemalo vadit ale dufam ze ju potrebovat nebudem lebo ta spotreba elektriky nie je nic moc... A ku mne bude svietit priame slnko akurat rano takze snad to nebude take strasne. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
Co jsem se bavila s p. Kailem, tak externí jednotka by neměla být na stěně domu i z toho důvodu, že vibrace větráku se betonovým skeletem budou šířit i do okolních bytů. takže nejlépe na bakon, či terasu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
opravdu je ta vnitrni prenosna klimatiace na nic? nikdo s ni nema pozitivni zkusenosti?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Musíš stejně rouru od ní vyvést ven aby fungovala. Její účinnost je i tak podstatně menší než když máš venkovní jednotku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
willy
Host
|
|
vnutorna jednotka je o nicom... vydava neprijemny zvuk a treba z nej odviest rurou horuci vzduch... urcite by som ju nedoporucil |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
willy napsal:
|
vnutorna jednotka je o nicom... vydava neprijemny zvuk a treba z nej odviest rurou horuci vzduch... urcite by som ju nedoporucil
|
presne tak, pokud to neudelas, je to v podstate otevrena lednicka - z jedne strany chladis, z druhe Ti jde horky vzduch, ktery jednotka odebrala
pokud nevyvedes ten horky vzduch mimo mistnost kterou chces chladit, je to uplne o nicem - budes tam mit vetsi vedro a vetsi spotrebu elektriny |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
no ja nemam balkon ani predzahradku, takze moc moznosti nemam.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Cibi napsal:
|
no ja nemam balkon ani predzahradku, takze moc moznosti nemam..
|
no jedine si spravit dieru v okne a tadial vystrcit ten vyvod
alebo zavolaj tribonovi nech ti urobi na okno nejake udelatko ze budes mat pootvorene okno, von bude viest ta rura a ostatne casti kde je to okno otvorene nejako utesnit |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
|