Autor |
Zpráva |
alkonius
Moderator
|
|
Vitr utrhl strechu bloku B sekci 11
pec nám spadla, pec nám spadla
kdopak nam jí postaví,
starej Dvořák není doma
a Centrál to neumí...
no kazdopadne na bloku B chybi temer komplet strecha na sekci Mattioliho 11. Vitr utrhnul krovy, oplechovani, skelna vata je vsude po okoli. Na silnici jsou trámy s jasne viditelnymi vytrhanymi hrebiky, kusy desek a ze strechy visi velky kus ipy (=takova ta dehtova plachta)
Strzeni se odehralo na dve etapy, prvni kolem 21:00 a druha cast selhala kolem pulnoci.
|
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Ja jsem na to koukal ted rano a to vypada, jako by tam spadla bomba To nase A strecha je jeste proti tomu dobra,ale bal jsem se, aby se ji nestalo neco podobnyho, protoze jak se porusi, tak to asi pak pekne jde raz na raz |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Suzan
Host
Věk: 48
|
|
CG už fotky prý má a škodu odhadli na 3 mil. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Z tý první fotky to vypadá že každej trám držel na jedinym hřebíku. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
No taky se mi zda, ze to neni moc kvalitne udelany, ted rikali na Ct24 ze vichr ma od dnesniho odpoledne zase zesilit, tak jsem zvedavej ci strecha pujde jako dalsi..adepta bych uz mel |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
je to zfušovaný, co jinýho dodat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
lusvec napsal:
|
Z tý první fotky to vypadá že každej trám držel na jedinym hřebíku.
|
Znas mne, ja jsem paranoidni, taky se mi to nezdalo, ale vsichni rikaj ze je to standartni strecha, nicmene i na chalupe mame ty tramy jeste zestrany drzeny kramlema do tramku v podezdivce. Nevim, kazdopadne na pojistovnu se nedari dovolat, jsem 24ty v poradi, pak sem byl 22hy a pak sem dostal obsazovak |
|
|
|
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Bojim se že ti na pojišťovně řeknou že máš smůlu a budeš muset u CG uplatnit odpovědnost za vadu když to tak kvalitně postavili. |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
alkonius napsal:
|
pojistovna je nedostupna, pry je obsazeno a mam zavolat pozdejc! omg
|
A není to na reklamaci u CG?? |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
To se snazim od rana zjistit zatim to vypada ze CG uz zacal na odstranovani skod a zabraneni dalsim skodam. Ale pochybuju ze to zaplatej, musela by se jim prokazat chyba projektu |
|
|
|
|
|
|
|
|
vaclav.vesely
Spolubydlící
|
|
Myslím, že se stačí obrátit na pojišťovnu, a pokud nebude chtít platit, musí prokázat, že podle smlouvy nemusí. Tj. o prokázání případné chyby stavby se ráda postará. |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
alkonius napsal:
|
Tak pojistovna kontaktovana, prijede clovek a bude to nejak zkoumat, ale prijede behem pristiho tejdne
|
No tak aby nezačalo do tý doby pršet nebo sněžit, to by nemuselo dopadnout nejlíp |
|
|
|
|
|
|
|
|
kahek2
Host
|
|
alkonius napsal:
|
Tak pojistovna kontaktovana, prijede clovek a bude to nejak zkoumat, ale prijede behem pristiho tejdne
|
No to je snad omyl ne, za týden ta střecha musí být už opravená, když začne pršet, tak byty v pod střechou budou mít problém |
|
|
|
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
|
|
|
ymp
Kolemjdoucí
Věk: 47
|
|
citace:
|
je to zfušovaný, co jinýho dodat...
|
Souhlas, ne že bych byl nějakej "střechovej odborník", ale tento tvar střechy zdá se mi poněkud nevhodný. S kombinaci s fušeřinou á la CG to asi byla jen otázka času.
Jako obyvatel B, 6 patra ale pevně doufám, že to nepostihne i další domy.
Kdyby někdo z postižených potřeboval pomoc s něčím co bude v mých silách rád to udělám. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Já uznávám že je designově pěkná, ale takový orkánek ten si na ní smlsne |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
upřímě řečeno já a moji kolegové kterým jsem fotky ukázal jsme byli jako jeden muž zděšeni, že střecha s obráceným sedlem, která v podstatě funguje při větru jako křídlo je k budově připevněná jen hřebíky. Žádné svorníky, žádné vruty, nic, co by ji kromě vlastní hmotnosti (která je ale vzhledem k její ploše a rychlosti větru zanedbatelná) mohlo při podfouknutí udržet na místě.
Jeden kolega trefně poznamenal, že má líp přidělanou i střechu na králíkárně , ale moc k smíchu to není.
To že ostatní střechy drží zatím na místě neznamená, že jsou na tom líp, ačkoli je možné, že chyba je u Dvořáka, který B stavěl. |
|
|
|
|
|
|
|
|
manzele
Spolubydlící
Věk: 74
|
|
MUSTANG napsal:
|
upřímě řečeno já a moji kolegové kterým jsem fotky ukázal jsme byli jako jeden muž zděšeni, že střecha s obráceným sedlem, která v podstatě funguje při větru jako křídlo je k budově připevněná jen hřebíky. Žádné svorníky, žádné vruty, nic, co by ji kromě vlastní hmotnosti (která je ale vzhledem k její ploše a rychlosti větru zanedbatelná) mohlo při podfouknutí udržet na místě.
Jeden kolega trefně poznamenal, že má líp přidělanou i střechu na králíkárně , ale moc k smíchu to není.
To že ostatní střechy drží zatím na místě neznamená, že jsou na tom líp, ačkoli je možné, že chyba je u Dvořáka, který B stavěl.
|
Ta dokumentace je úděsná a člověk nemusí být !střechový odborník! aby
pochopil, že zde něco není v pořádku. Vždyť je to úplně nový dům.
Představte si, kdyby to na někoho spadlo. Myslím, že první věc, kterou bude muset náš výbor zajistit, bude
nalezení právníka, který by mohl CG zažalovat. Děsím se jen, co nás v dalších letech v takto postavených domech čeká. Nedej bože, aby nepřišlo jen tak maliličké zemětřesení |
|
|
|
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
no když sem dole viděl kousky střechy s normálníma hladkejma hřebíkama tak se ani nedivim
a projektant je asi taky dobrý pako |
|
|
|
|
|
|
|
|
AlíaTom
Spolubydlící
|
|
Ještě by mohly přijít ty hory sněhu a 20st. mrazy jako loni, aby nám to ten byt pořádně prozkoušelo než se tam nastěhujeme!!!
Samo, až vám to tam všechno opraví. |
|
|
|
|
|
|
|
|
xzi
Kolemjdoucí
|
|
Jen bych se chtěla zeptat ... Komu mám nahlásit,že nám větřík vzal parapet ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
alkonius napsal:
|
....zatim to vypada ze CG uz zacal na odstranovani skod a zabraneni dalsim skodam....
|
zespodu žádná změna. Můžu vědět, jaká opatření CG udělal, aby zabránil dalším škodám?
O víkendu jsem, tedy pokud bude třeba, přiložím ruku k dílu. Všichni kdo potřebují, na mě kontakt mají. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vladimir
Kolemjdoucí
Věk: 46
|
|
Moc dobré opatření k zabránění dalších škod to asi nebude, protože mojí stoupačkou pořád ještě kape (a to dost) voda, až do garáží v -1. Včera v noci crčela, teď už "jen" kape. V garáži je kaluž vody. Jelikož jsem včera v noci nevěděl, že nám to vzalo střechu a myslel jsem jen, že do stoupačky zatéká, napsal jsem reklamaci CG s kopií výboru. |
|
|
|
|
|
|
|
|
MUSTANG
Domácí
|
|
stoupačky asi budou problém. Dnes ráno máme obě stoupačky vedoucí bytem (komora a koupelna) mokré. A to je mezi námi a bývalou střechou ještě jedno patro |
P1201185.jpg |
Komentář: |
|
Velikost: |
56.98 kB |
Zobrazeno: |
41892 krát |
|
P1201181.jpg |
|
35.79 kB |
383 krát |
|
P1201183.jpg |
|
43.29 kB |
373 krát |
|
P1201188.jpg |
|
45.51 kB |
365 krát |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vaclav.vesely
Spolubydlící
|
|
To je nepříjemné. Není možné udělat nutné opravy, které nestrpí odkladu, ještě před šetřením pojišťovny? Předpokládám, že i tyto náklady by měla pojišťovna uhradit? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|