Autor |
Zpráva |
Banana
Domácí
|
|
Tak dneska ráno jsem se zaposlouchal a zjistil, že topení, leč je vypnuté, tak celkem hučí, není to nějak extrémní zvuk, že by se při tom nedalo spát,ale přeci...
Vím, že tento problém zde již byl, ale nevím jestli se to nějak vyřešilo.
Možná, že jsem dost citlivý na podobné zvuky, ale je pravdou, že to je celkem slyšet (loni to bylo asi podobné, ale přes léto jsem zapomněl).
Není například moc velký tlak v topení? |
|
|
|
|
|
|
|
|
meiram
Host
|
|
Banana napsal:
|
Tak dneska ráno jsem se zaposlouchal a zjistil, že topení, leč je vypnuté, tak celkem hučí, není to nějak extrémní zvuk, že by se při tom nedalo spát,ale přeci...
Vím, že tento problém zde již byl, ale nevím jestli se to nějak vyřešilo.
Možná, že jsem dost citlivý na podobné zvuky, ale je pravdou, že to je celkem slyšet (loni to bylo asi podobné, ale přes léto jsem zapomněl).
Není například moc velký tlak v topení?
|
Taky mi leze na nervy hlučící vypnuté i zapnuté topení. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Marie
Host
Věk: 44
|
|
Topení je opravdu slyšet, a to i vypnuté. Připomíná mi to topení v domě rodičů, kteří mají kotel s čerpadlem. To vydává podobné zvuky. Nevím ale, jestli se s tím dá vůbec něco dělat??? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Tomandl16
Host
|
|
Tak u nas v C-zapad je to (hlavne nad stupen 3) jak kdyz nekdo pusti kohoutek s vodou...je to fakt docela otravny... |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
No já jsem si všimnul, že od včerejška už topení nehučí i když je zapnutý na maximum ... a to jak normální topení, tak žebřík ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
danielv
Kolemjdoucí
|
|
Na C-západ topení dnes v noci cca od 2 hod hučelo, na stupni topení nezáleží.
Připadá mi to jako nějaká vibrace z čerpadla, které někde dole běží. |
|
|
|
_________________ DaVe
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
danielv napsal:
|
Na C-západ topení dnes v noci cca od 2 hod hučelo, na stupni topení nezáleží.
Připadá mi to jako nějaká vibrace z čerpadla, které někde dole běží.
|
Ten hluk se bere z redukčního ventilu, který je u každé stoupačky dole, dobře to vyregulovat je dost složitá záležitost
Za situace, kdy je mráz a všechny topení běží naplno, tak je hned za tím ventilem větší tlak a topení hučí více, v době menšího odběru to tak nehučí.
Je možné ten ventil trochu otevřít nebo naopak zavřít, ale pak se dostaneme do situace, že to lidem nebude topit a hlavně tento zásah uděláme v nějaké době a až nastanou mrazy tak se to bude celé chovat jinak, když všechna topení poběží naplno. |
|
|
|
|
|
|
|
|
marty
Host
|
|
no dneska od 2.00 do 8.00 kdy jsem odchazel do prace to brnelo po celem kridle severo-zapad C...brutus pri tom se uz neda ani spat!!!..jak kdyby nekdo dal vrtacku do steny a nechl zapnutou celou noc ( |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Tak to je opravdu nepříjemné, to u nás to jenom tak hodně slabě vrní naštěstí, určite také záleží, jak je byt umístěný vzhledem k ventilu. Ale to je všechno spojená nádoba, jak se někde něco přenastaví ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Banana
Domácí
|
|
Tak to je opravdu nepříjemné, to u nás to jenom tak hodně slabě vrní naštěstí, určite také záleží, jak je byt umístěný vzhledem k ventilu. Ale to je všechno spojená nádoba, jak se někde něco přenastaví ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
U mě to taky jen jemně vrní. Mám problém akorát s žebříčkem v koupelně, který se rozdrnčí při určitém nastavení regulátoru. A tenhle zvuk se určitě ponese celým systémem. Takže to klidně může být i jedním topením, které je špatné a zvuk se vesele nese po domě. No předáme to k řešení dál a snad se povede nějak vše donastavit. I když to bude určitě dlouhodobý problém |
|
|
|
|
|
|
|
|
marty
Host
|
|
neeee ja uz nechcu celou noc slyset tu vrtacku ..asi pujdu najit ten ventyl a posolicham ho .... |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Potom si vem sebou rozbrušovačku. Co jsem viděla, tak k ventilům se dá dostat pez dveře a mríž |
|
|
|
|
|
|
|
|
danielv
Kolemjdoucí
|
|
Pokud je to skutečně zezdola tak nechápu jak někdo v 1.patře může spát. Já bydlím ve čtvrtém a připomíná to skutečně spíš vrtání než tekoucí vodu.
Je možné, že se to topení po cestě nějak náhodně rozvibruje tlakem v trubkách?
Jestli se to bude opakovat tak bych to viděl na reklamaci. |
|
|
|
_________________ DaVe
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
danielv napsal:
|
Pokud je to skutečně zezdola tak nechápu jak někdo v 1.patře může spát. Já bydlím ve čtvrtém a připomíná to skutečně spíš vrtání než tekoucí vodu.
Je možné, že se to topení po cestě nějak náhodně rozvibruje tlakem v trubkách?
Jestli se to bude opakovat tak bych to viděl na reklamaci.
|
... no já bydlím ve druhým a v pohodě ... nicméně teď mě napadá jak tady někdo psal s tou vrtačkou ... asi před 14 dny se u nás na severu spustila ta protipožární vzduchotechnika z garáží a to bylo teda na palici ... tak jestli to nebude spíš to ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
marty
Host
|
|
lenkaii napsala:
|
Potom si vem sebou rozbrušovačku. Co jsem viděla, tak k ventilům se dá dostat pez dveře a mríž
|
tu sem mel pripravenou, jenom sem se ale ukazal u mrize ventil se lekl a prestal delat neplechu |
|
|
|
|
|
|
|
|
danielv
Kolemjdoucí
|
|
Dnes v noci to skutecne bylo O.K.
Uvidime az bude vetsi zima. |
|
|
|
_________________ DaVe
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Předala jsem to ještě KOP k prověření. Aby to zkusili obejít a zjitit, co hluk způsobuje. Tak uvidíme |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
Věk: 49
|
|
V domě B začalo dnes v noci topení hučet, vrčet a vibruje doteď i po několikanásobné návštěvě z PT!!! dělá to asi jen ta naše větev, hukot je slyšet i na chodbě, vůbec jsme se nevyspali. |
|
|
|
|
|
|
|
|
jtw
Kolemjdoucí
|
|
Při průběžném ověřování stavu začně topení hlučet až při stupní 4 a více, zejména koupelna je citelně slyšet. Na noc však topení vypínám nebo nechám stupeň 1, to je naprostý klid (pochopitelně s vyjímkou ostatních ruchů v domě). Obecně topíme méně (hřeje nás láska k vlasti.... ), možná právě proto jsem zatím nezaznamenal zásadní potíže s topením, v největší mrazy koncem minulé sezony stačila 3ka. |
|
|
|
_________________ JTW
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
jtw napsal:
|
Při průběžném ověřování stavu začně topení hlučet až při stupní 4 a více, zejména koupelna je citelně slyšet. Na noc však topení vypínám nebo nechám stupeň 1, to je naprostý klid (pochopitelně s vyjímkou ostatních ruchů v domě). Obecně topíme méně (hřeje nás láska k vlasti.... ), možná právě proto jsem zatím nezaznamenal zásadní potíže s topením, v největší mrazy koncem minulé sezony stačila 3ka.
|
Toto dělá topení ve stavu vypnuto!!!! Úplně |
|
|
|
|
|
|
|
|
greticka
Starousedlík
|
|
Nejnovější infos z PT. není to topením, ale zřejmě vzduchotechnikou, klimatizací. Vibrují nám i stěny...opravdu zážitek. Zkusíme jako výbor dál jednat, kdo by s tím měl mít co do činění. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
greticka napsala:
|
Nejnovější infos z PT. není to topením, ale zřejmě vzduchotechnikou, klimatizací. Vibrují nám i stěny...opravdu zážitek. Zkusíme jako výbor dál jednat, kdo by s tím měl mít co do činění.
|
viz.: http://www.novezahradnimesto.net/ftopic823.html |
|
|
|
|
|
|
|
|
YANEK
Podnájemník
Věk: 46
|
|
no dneska kolem 2 ráno mě zbudil hroznej zvuk něco jako vibrátor bylo to v cečku východ šlo to zdí a slyšet to bylo ještě ráno slyššel to ještě někdo ? |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
|
|
Taky jsem to slyšela.. Řekla bych, že se v některém z bytů rozdrnčel žebříček v koupelně. U mě dělal taky problém, ale po posledním seřízení je mrška uklidnil. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Marie
Host
|
|
topeni vybrovalo i u nas, ale jen dva radiatory z 5. nejak to nechapu, co s tim je, ale je fakt, ze me to v noci dost budilo. ted je klid, ale jeste rano pred 9 to s prestavkami drncelo, tak fakt neviml..... ( |
|
|
|
|
|
|
|
|
Evangelis
Kolemjdoucí
Věk: 47
|
|
Taky mě to asi v půl třetí vzbudilo. Ten zvuk byl opravdu hodně nepříjemný, navíc se nedalo ani přesně zaměřit, odkud to přesně šlo. Měl jsem pocit, že to je všude okolo. Doufejme, že už se to nebude opakovat. |
|
|
|
|
|
|
|
|
ThomasPRG
Spolubydlící
|
|
Zdravim .. jen kratce k topeni ... i kdyz bych nemel, bydlim v Ecku. Pred tydnem zacalo topeni chrcet, ze se nedalo ani spat. Dva dny pomohlo, ze jsem preridil stupen vytapeni, ale pak uz nonstop. Psal jsem na reklamace, at sem nekoho poslou, ale po tydne se jeste neozvali. Nicmene cirou nahodou jsem si hral se vsemi radiatory v byte a pokud si je vzajemne postelujete, prestane to. Jsem zvedavy, na jak dlouho |
|
|
|
|
|
|
|
|
Peter Hrin
Bezdomovec
Věk: 61
|
|
u mna boli pred vianocami na moje upozornenie 2 ludia z CG a dodavatela systemu ,pricom konstatovali,ze u mna je topenie uplne ok,ale zvuky mozu pochadzat bud od cerpadiel alebo stupaciek.Problem vraj uz riesia ako globalnu reklamaciu topneho systemu,takze uvidime... |
|
|
|
|
|
|
|
|
ThomasPRG
Spolubydlící
|
|
U me uz taky konecne byli. Rekli, ze je to fakt rozbite a musi se poradit, co s tim. V nejhorsim pry vymeni cele teleso. Ted uz mi to nevrci celou dobu, jen nekdy, ale pro zmenu netopim. Jeste stesti, ze nemrzne ...
Jo, kdyz u me byli kontrolovat to vrcici topeni, chteli videt i ostatni a prisli na to, ze zebrik v koupelne je taky rozbity. Hura! Takze ve ctvrtek prijdou opravovat a pul dne dovolene v haji ... Jeste, ze mam pet tydnu, treba si nebudu muset brat do konce roku neplacene volno kvuli opravam a vadnym vecem, na ktere postupne prichazim ... :-/ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|