Autor |
Zpráva |
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Stale ziadna dohoda s Bckom? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
T-Systems
Host
|
|
ringo7 napsal(a):
|
Hm zvlastni - co se kabelaze tyce tak u mne doma (Sicom na Proseku) jsou rozvody udelane nasledovne:
V kazde mistnosti dvojzasuvka.
V predsini mini patchpanel s 2ma radama - v horni rade 2 privody (ze sklepa od Catalysta) ve spodni rade 6 zasuvek (2 vstupy x 3 mistnosti).
|
jiný developer, jiný přístup... ale taky to nebylo jednoduché u nich prosadit. Tohle by měl u nových lokalit dělat i CG. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
a co moja otazka? stale nic nove? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
T-Systems
Host
|
|
JoHnY napsal:
|
a co moja otazka? stale nic nove?
|
bohužel prý ne, pořád se jedná |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Preboha, co to je medzistatna zmluva ze sa za viac ako mesiac nic nevyjednalo?? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
Věk: 54
|
|
T-Systems napsal:
|
ringo7 napsal(a):
|
Hm zvlastni - co se kabelaze tyce tak u mne doma (Sicom na Proseku) jsou rozvody udelane nasledovne:
V kazde mistnosti dvojzasuvka.
V predsini mini patchpanel s 2ma radama - v horni rade 2 privody (ze sklepa od Catalysta) ve spodni rade 6 zasuvek (2 vstupy x 3 mistnosti).
|
jiný developer, jiný přístup... ale taky to nebylo jednoduché u nich prosadit. Tohle by měl u nových lokalit dělat i CG.
|
... nj, holt někdo v CG myslel místo hlavou *cenzored* ... mě to teda vzhledem k velikosti mého bytu naštěstí netrápí, ale stejně se nad tím musím pozastavit ... zkrátka 19" rack s patch panelem (do kterýho si už každej podle potřeby nahází routery, switche a servery ) v každém bytě by měl být samozřejmostí ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
ringo7
Kolemjdoucí
|
|
dcom napsal:
|
zkrátka 19" rack s patch panelem (do kterýho si už každej podle potřeby nahází routery, switche a servery ) v každém bytě by měl být samozřejmostí ...
|
S 24/7 centralnim UPS a A/C samozrejme... |
|
|
|
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
JoHnY napsal:
|
Preboha, co to je medzistatna zmluva ze sa za viac ako mesiac nic nevyjednalo??
|
jak vím, tak smlouva je ted u právníků, protože to znamená vlastní elektroměr, přístup do technol. místnosti a tudíž klíče od ní, od domu a čipy a taky sjednání podmínek kdo se smí courat po baráku a kdo ne.
Není to tak jednoduché, když se zároven řeší holubi, Kop, praskla podlaha ve výtahu, uzavření garaží, promáčené sklepy v minus 2 atd. atd. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Milena Jadavanová napsal(a):
|
JoHnY napsal:
|
|
jak vím, tak smlouva je ted u právníků, protože to znamená vlastní elektroměr, přístup do technol. místnosti a tudíž klíče od ní, od domu a čipy a taky sjednání podmínek kdo se smí courat po baráku a kdo ne.
Není to tak jednoduché, když se zároven řeší holubi, Kop, praskla podlaha ve výtahu, uzavření garaží, promáčené sklepy v minus 2 atd. atd.
|
hmm no dufam ze sa to vyriesi cim skor lebo bez internetu nemozem pracovat
keby aspon nejake wifi islo chytit, ale ja mam okna otocene na taku stranu ze tam nechytim nic... hmm |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
ringo7 napsal(a):
|
dcom napsal:
|
zkrátka 19" rack s patch panelem (do kterýho si už každej podle potřeby nahází routery, switche a servery ) v každém bytě by měl být samozřejmostí ...
|
S 24/7 centralnim UPS a A/C samozrejme...
|
... a ještě pro všechny společnej diesel ve sklepě ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
trueman
Spolubydlící
Věk: 40
|
|
No tak to by teda chtelo nejakej, ktere utahne celej barak, protoze k cemu ti bude funkcni rack, kdyz ti nepojede comp |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
trueman napsal:
|
No tak to by teda chtelo nejakej, ktere utahne celej barak, protoze k cemu ti bude funkcni rack, kdyz ti nepojede comp
|
no domace upsky si zabezpecis sam ako ja ja mam prave problem ze doma mam vsetko zalohovane ale ked nebude UPSka na racku dole tak mi to aj tak nepomoze a net mi nepojde...
BTW, s tym netom treba nieco vymysliet... vy ste na opacnu stranu, mozno by ste od niekoho v Ecku chytili net a mohli by sme to nejako vymysliet. Napadlo ma ze keby sme sa dohodli s niekym v Ecku ze by si dokupil akoze este jedno pripojenie, do tej druhej zasuvky a my by sme sa na to zlozili a slo by to od neho k tebe cez wifi tak by to bolo idealne. potom by sa dole v serverovni mohla docasne prepojit tvoja a moja zasuvka, aby sme nemuseli cez chodbu tahat kable a ja by som sa napojil cez teba. Len by to chcelo niekoho oproti v Ecku s kym by sa takto dalo dohodnut. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
JoHnY napsal:
|
trueman napsal:
|
No tak to by teda chtelo nejakej, ktere utahne celej barak, protoze k cemu ti bude funkcni rack, kdyz ti nepojede comp
|
no domace upsky si zabezpecis sam ako ja
|
... jj, asi tak ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
|
JoHnY napsal:
|
|
Není to tak jednoduché, když se zároven řeší holubi, Kop, praskla podlaha ve výtahu, uzavření garaží, promáčené sklepy v minus 2 atd. atd.
|
To si nikdo mimo výbory a komise neuvědomuje, kolik práce kolem domu je ... Každý si přeje okamžité řešení toho jeho problému bez ohledu na ostatní ... |
|
|
|
Naposledy upravil Milan V. dne 4.11.2007, 12:02, celkově upraveno 1 krát. |
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
|
|
|
Aarfy
Kolemjdoucí
|
|
T-Systems napsal:
|
ad LAN - zvažujeme to, ale dříve než v počátku 2008 by to nebylo. V CG více zásuvek chápou tak, že máte pak na výběr, co si kam kde připojíte; čili domácí LAN jim nic neříká. Do budoucna budou ale už po dohodě s nimi stavěny tyhle vícezasuvkové byty s byt. rozvaděčem a dom. bránou.
Jinak do switche jsou připojeny všechny zásuvky z patchpanelu (je to na to dimenzováno), záleží jen jak se která na co aktivuje.
|
Víte už něco konkrétnějšího? Čím dál víc mě tenhle problém pálí, wifi se z nějakých bizarních důvodů v mém bytě téměř nedá použít (několik výpadků za hodinu je normálka), kabely tu fakt natáhnout nemůžu a nemám na to, abych si platil dvě připojení...
Byl bych nerad, kdyby zrovna tohle nějak vyšumělo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan V.
Administrator
|
|
Aarfy napsal:
|
T-Systems napsal:
|
ad LAN - zvažujeme to, ale dříve než v počátku 2008 by to nebylo. V CG více zásuvek chápou tak, že máte pak na výběr, co si kam kde připojíte; čili domácí LAN jim nic neříká. Do budoucna budou ale už po dohodě s nimi stavěny tyhle vícezasuvkové byty s byt. rozvaděčem a dom. bránou.
|
Víte už něco konkrétnějšího? Čím dál víc mě tenhle problém pálí, wifi se z nějakých bizarních důvodů v mém bytě téměř nedá použít (několik výpadků za hodinu je normálka), kabely tu fakt natáhnout nemůžu a nemám na to, abych si platil dvě připojení...
Byl bych nerad, kdyby zrovna tohle nějak vyšumělo...
|
Do budoucna je do budoucna, ale co to znamená pro nás, co už od nich byty máme a chtěli bychom něco podobného u sebe doma?!? |
|
|
|
|
|
|
|
|
Aarfy
Kolemjdoucí
|
|
pokud vím, tak jsou technické možnosti, jak to propojit i u nás... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kujab
Kolemjdoucí
Věk: 49
|
|
mimochodem, kdo je vlastníkem datových rozvodů a racku? Společenstvo vlastníků, jednotlivý majitelé, nebo T-Systems?
Možná bych si pak prostě dal do racku v 1.PP nějaký switch a tím vyřešil stupiditu projektantů. |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
Kujab napsal:
|
Možná bych si pak prostě dal do racku v 1.PP nějaký switch a tím vyřešil stupiditu projektantů.
|
... hm ... to by si pak mohl říct každej ... a to by pak v tom racku muselo bejt 182 switchů? trochu nesmysl, ne? |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
lusvec
Domácí
|
|
Milan V. napsal(a):
|
|
JoHnY napsal:
|
|
|
To si nikdo mimo výbory a komise neuvědomuje, kolik práce kolem domu je ... Každý si přeje okamžité řešení toho jeho problému bez ohledu na ostatní ...
|
Já bych řekl že je to spíš problém DT. Musejí už více než rok vědět že budou potřebovat smluvně upravit vztah a vzpoměli si na poslední chvíli. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Kujab napsal:
|
mimochodem, kdo je vlastníkem datových rozvodů a racku? Společenstvo vlastníků, jednotlivý majitelé, nebo T-Systems?
Možná bych si pak prostě dal do racku v 1.PP nějaký switch a tím vyřešil stupiditu projektantů.
|
pokial viem tak tie racky su t-systemu |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Kujab
Kolemjdoucí
|
|
dcom napsal:
|
Kujab napsal:
|
|
... hm ... to by si pak mohl říct každej ... a to by pak v tom racku muselo bejt 182 switchů? trochu nesmysl, ne?
|
Jasně, že je to nesmysl, ale asi stejný jakou současné řešení od CG. Nejjednodušší by bylo vytvořit už jednou zmiňované VLANy. |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kujab
Kolemjdoucí
|
|
Jaký je aktuální stav připojení F na Internet? Při podpisu předávacího protokolu slibovali v CG, že to bude 15.11.2007. Nicméně ještě včera v sobotu 18.11.2007 nic aktivního nebylo, rack stále prázdný, nezapojený. |
|
|
|
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
Pokud je mě známo tak vedení po domě až po patch panel, včetně racku a přívodu elektřiny do něj je společné vlastnictí vlastníků. tedy to spravuje SVJ |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
lenkaii napsala:
|
Pokud je mě známo tak vedení po domě až po patch panel, včetně racku a přívodu elektřiny do něj je společné vlastnictí vlastníků. tedy to spravuje SVJ
|
... no to je dobrý vědět, že je rack SVJ ... já myslel, že je Pragonetu ... je v tom racku místo? |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
malina
Spolubydlící
Věk: 73
|
|
Máte někdo VIA TV? Já už několik dní pozoruju časté výpadky signálu.
Když se dívám např na AXN, tak několikrát za hodinu se obraz zastaví, pak vypadne uplně objeví se tabulka není signál a teprve po 2-3 minutách to zas naskočí. Ale stalo se mi to i v jiném programu - Nova Cinema i ČT. Je to nějaký špatný příjem u mně nebo to pozorujete taky? |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
malina napsala:
|
Máte někdo VIA TV? Já už několik dní pozoruju časté výpadky signálu.
Když se dívám např na AXN, tak několikrát za hodinu se obraz zastaví, pak vypadne uplně objeví se tabulka není signál a teprve po 2-3 minutách to zas naskočí. Ale stalo se mi to i v jiném programu - Nova Cinema i ČT. Je to nějaký špatný příjem u mně nebo to pozorujete taky?
|
... co zkusit "restart" STB?
... btw. každopádně T-S teď řeší jinej problém - nefunguje jim billing ... |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
lenkaii
Starousedlík
Věk: 50
|
|
dcom napsal:
|
lenkaii napsala:
|
Pokud je mě známo tak vedení po domě až po patch panel, včetně racku a přívodu elektřiny do něj je společné vlastnictí vlastníků. tedy to spravuje SVJ
|
... no to je dobrý vědět, že je rack SVJ ... já myslel, že je Pragonetu ... je v tom racku místo?
|
Místo by snad i bylo. Ale klíče od něm má T-Systems. Smlouva se řeší (už rok, je s nima težký jednání). |
|
|
|
|
|
|
|
|
dcom
Starousedlík
|
|
lenkaii napsala:
|
dcom napsal:
|
lenkaii napsala:
|
|
... no to je dobrý vědět, že je rack SVJ ... já myslel, že je Pragonetu ... je v tom racku místo?
|
Místo by snad i bylo. Ale klíče od něm má T-Systems. Smlouva se řeší (už rok, je s nima težký jednání).
|
ok |
|
|
|
_________________ Dcom
|
|
|
|
|
|