Autor |
Zpráva |
stenlee
Kolemjdoucí
|
|
Ja to mam s "vyberom" podobne. Vsetko uz je nadefinovane a objednane od CG. Prave dnes som sa upisal ku kupe bytu v dome "I", takze zdravim buducich susedov . Nastastie sa tiez trafili do mojho vkusu a to s kupelnou aj podlahou. Bude to dub, takze spokojnost, presne ten by som si vybral, ak by som mal tu moznost. V podstate jednine co si mozem este vybrat su zaluzie a nejaku vstavanu skrinu.
Musime to ale brat pozitivne mabar - nemusime si robit tazku hlavu z vyberom |
|
|
|
|
|
|
|
|
Gabriellla
Host
|
|
Ahoj, ja jsem s pritelem koupila byt v F na konci brezna, takze jsme si jeste mohli vybrat, a zvolili jsme javor, stejne s Vendy si myslim, ze je nejhezci a byt bude svetly (coz vzhledem k castecne severni orientaci neni na skodu)
Otazka na Mabarcze: Patro nad Tebou jsou v cisle 105 preddefinovane tmave (tresnove) podlahy a dvere. Proc jsi do toho nesel? |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
Věk: 48
|
|
Protoze tam jsou rozhozeny parkovaci mista. 103 je ma vedle sebe. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
Věk: 46
|
|
mabarcz napsal:
|
A ted otazka pro vendy..... Hezky to sice vypada, ale jak to je s uklidem? Neni na tom vsechno videt, at uz bordel nebo skrabance? Jsem ve znameni panna , takze jsem trochu s tim uklizenim nemocnej.
|
S javorovou podlahou nemusíš mít vůbec obavy - zase tak moc na tom vidět není - já jsem taky poměrně pořádkumilovná, takže můžu říct, že při běžném provozu stačí 1x týdně vyluxovat a 1x týdně vytřít (pokud nemáš psa, kočky atd)
Mnohem horší je dlažba v koupelně, to si užiješ - já mám Evoluzione tmavě zelenou , jeden den vyluxuju, druhý den jsou tam chuchvalce vlasů s prachem - hrůza! Tam je vidět úplně všechno.
Jo, dej si pozor, aby ti to nečistili jako mě nějakýma dryákama, než ti to předají - já mám ty dlaždice na zemi flekatá, evidentně vyžrané nějakou chemikálií Ale vypadá to fakt hezky.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
vendy napsala:
|
S javorovou podlahou nemusíš mít vůbec obavy - zase tak moc na tom vidět není - já jsem taky poměrně pořádkumilovná, takže můžu říct, že při běžném provozu stačí 1x týdně vyluxovat a 1x týdně vytřít (pokud nemáš psa, kočky atd)
|
muj osobni nazor: mam svetlou podlahu a uz bych do toho v zivote nesel!
plovoucka se casem "rozjede" - nemusi to byt ani 1mm, ale ty spary tam proste budou - jak v podelne, tak pricne
a i kdyz to budes udrzovat fakt v cistote, postupem casu se ty spary "zaspini" a je to hodne videt |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Já nevím, jak to bude vypadat třeba za rok, ale zatím teda rozhodně jsem spokojená. Podlaha se mi nerozjíždí, ale je pravda, že pokud se rozjíždět začne, tak tam asi špína vidět bude - teda pokud se člověk o to nebude pořádně starat
Ale myslím si, že to samé bude u jakékoliv podlahy, i kdyby to byla hruška, i třešeň - i tam bude vidět špína.. |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
V tom musim dat zapravdu vendy. V byte, kde ted bydlim, jsou taky parkety, ne plovouci drevena podlaha, ale lepeny parkety, myslim, ze to je buk. Rozjizdi se to, spary tam videt jsou a spina v nich taky... Takze tomu se stejne asi neubranime. |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Anebo si nechat polozit v celem byte PVC. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
No fuuuuj, hahaha - byt za víc jak 4 mega a PVC? |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
4 mega? Me teda stal neco malo pres 6. Je to snadny na udrzbu... |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Já nevěděla, kolik stojí takový 4kk No tím hůř - do takovýho bytečku bys přeci nedal PVC.. Ale máš pravdu, že na údržbu je to dobrý. Ale nesmí ti na to nic spadnout, protože to se ničí ještě víc než plovoučka |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Tak jo... uz se pomalu zacinam tesit na bytecek... ted jeste jenom prezit to stehovani. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
mabarcz napsal:
|
Tak jo... uz se pomalu zacinam tesit na bytecek... ted jeste jenom prezit to stehovani.
|
No pokud máš co stěhovat, tak je to v poho. Já jsem zařizovala z gruntu nově, takže mi to chvíli trvalo a ještě trvat bude a např. spoustu oblečení ještě mám u mámy, než si pořídím vestavné skříně (což bude na podzim)
Doufám, že bude pořádná kolaudačka? |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Az bude kuchyn. A jelikoz nevarim, ta bude asi za hodne dlouho... Vsechny penizky padly na byt a nutne vybaveni... |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
No ono ti to nedá, to znám z vlastní zkušenosti Taky nevařím, tudíž jsem kuchyň nějak extra nepotřebovala, ale nedalo mi to a 2 a půl měsíce po nastěhování jsem ji objednávala Stejně tak např. ThomasPRG, ten se teď nějak odmlčel, ale to samé - ještě v březnu tvrdil, že kuchyň až časem a za 2 měsíce už ji měl objednanou
Ale je fakt, že na kuchyň musíš počítat MINIMÁLNĚ 100 - 150 kKč |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
No prave, docela se mi libi ta v ukazkovym byte... urcite chci takhle malinkou, ale i takhle mala stala 168t. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Ja som mal povodne budget na kuchynu 120-130k a teraz to vyzera na nieco mierne cez 100, co ma celkom potesilo |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Já už si nepamatuju, jaká je v ukázkovým bytě..
Víš, ono ale záleží na tom, u jaké firmy tu kuchyň kupuješ - to se tady řeší taky v jednom tématu . Já třeba mám docela velkou kuchyň a protože jsem si vybrala neprofláklou firmu, tak mě se vším všudy absolutně komplet (tj.včetně spotřebičů i např.židlí, které ještě teda nemám objednané ) vyšla na 100tis téměř přesně. |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Hm hm hm... ja mam vybranou korynu. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
No, tak to asi pod 150 nepořídíš |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Ja vim. Ale maj fakt povedeny design a navic v dosavadnim byte mam taky korynu a za tech sest let s ni nic nebylo. Maximalni spokojenost. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Ale jo, já nic přeci neříkám
Já jsem dostala tip na jednu firmu od kolegy, který po 3 letech má kuchyń bez problémů, a když jsem se tam zajela podívat, "zamilovala" jsem se do jedné kuchyně na první pohled - a jinou už jsem nehledala
A nemohla by být kolaudace bez kuchyně, haha? |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Kam budem stavet lahve a sklenicky? A teply vino nebo sekt? Ale fuj. |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
No snad budeš mít obývák se stolem, ne?
Hele a bez lednice se stejně neobejdeš.. a v nejhorším se dá chladit u mě o pár pater níž, haha
Ne, to byl jenom vtip.. my jsme v dubnu pořádali tzv.kuchyňskou tour, což byla exkurze po 3 bytech v Dčku a 3 v Ečku a protože od té doby už uplynulo spousta času a jistě má spousta lidí něco nového, chtělo by to uspořádat další, tak že bychom tě zahrnuli do plánu Než se dohodneme, tak beztak bude září |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Ok, budu s tim pocitat... |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Takze zdravim sousedy.... Pristi pondeli mam zaverecnou prohlidku, v utery na CG predani bytu. Tak jsem zvedavej. Otazecka. V to utery, predani bytu, znamena to, ze dostanu klice, podklady k bytu atd. a uz si tam muzu chodit jak se mi zachce? |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Zdar sousede
Pokud jdeš na předání bytu na CG na Pankrác, tak tam dostaneš jen papíry atd, ale ne klíče - to si musíš asi domluvit s Bubníkem, předání klíčů probíhá na místě, odečítají ti i měřáky atd.. Takže na závěrečné prohlídce se ho zeptej a domluv se s ním
A doufám, že brzo taky bude kolaudace |
|
|
|
|
|
|
|
|
mabarcz
Host
|
|
Aha. A jak dlouho to pak vsechno trva? |
|
|
|
|
|
|
|
|
vendy
Starousedlík
|
|
Jakmile dostaneš předávací protokol, hned můžeš dostat ten samý den klíče - a pak můžeš okamžitě bydlet, neboj ) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|