Autor |
Zpráva |
alkonius
Moderator
|
|
Vazeni kolegove, spolu-bydliči
na netu jsem narazil na zajimavy o automatickem vysavaci jmenem Roomba. Koho by v dnesni uspechane dobe bavilo vysavat, ze a tak jsem chvili hledal i nejakeho ceskeho dovozce a hle... http://www.irobot.cz/index.php/stranka/jakfunguje
Docela by mi nevadilo vstat a mit vysato+vytreno
Cesky dovozce nas chce ponekud oskubat a tak se vyplati si to spis dovezt, nicmene predtim je namiste otazka, zda s temito roboty ma nekdo zkusenosti, nekdo kdo je skutecne videl pracovat a pripadne je za lahvinku neceho dobreho mohl pujcit na zkousku?
Existuje i verze co sama vytira... |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
Věk: 47
|
|
Heh ja som uz na NZM stretnuti spominal ze si to chcem kupit.
Na irobot.cz to maju neskutocne predrazene, ja ked si to budem kupovat tak si to kupim na irobot.com, pozri napriklad toto combo: http://store.irobot.com/product/index.jsp?productId=2553090&cp=2174940.2501652&parentPage=family
bohuzial ho maju uz dlho out of stock a na moje dotazy kedy to zas budu mat sa mi nedostalo odpovede... Ale cena je za tie 3 taka ako za jeden stary typ roomby na irobot.cz
Co som ja pocul tak to funguje uplne v pohode... Znamy mal nejaky uplne stary model ale mu odisiel akumulator takze to je teraz nepouzitelne. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
Věk: 48
|
|
Hojky,
tohoto robota mám doma, jsem s ním maximálně spokojený. Dokonce na základě mých zkušeností si ho pořídil tchán a ještě jeden jeho kolega. Totální pohoda....akorát by mohl ještě vytírat
Koupil jsem ho od kamaráda, který dělá dealera, mohu zjistit, jak je na tom se zbožím na skladě, pokud by někdo chtěl... |
|
|
|
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
ahaa, tak jsem si teďka přečetl ty odkazy a zjistil, že už existuje i vytírací robot - rozhodně do něj jdu! taky není problém robota na nějakou dobu půjčit (teda pokud to nebude celému NZM ) - určitě se domluvíme... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
cool, a ktoreho presne mas? resp. ktory model, ten najnovsi alebo nejaky starsi? a kde si ho kupil a co ta vysiel? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
mám Roomba SE (Discovery série) - starý asi tři měsíce - tehdy to byl ten nejvíc high-end...ale jak koukám, tak pokrok jde velmi rychle dopředu...kupoval jsem ho od kamaráda / dealera za velmi special cenu 13kKč |
|
|
|
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
hmm.. pekne.. toho vytiraciho robota chci |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
dufam ze kym budem mat byt tak budu mat to combo, to by som si kupil... inac si asi kupim tie dva za rovnaku cenu ako stoja tri a nebudem mat ten na hrubu spinu, co uz... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
alkonius
Moderator
|
|
PaDaK napsal:
|
ahaa, tak jsem si teďka přečetl ty odkazy a zjistil, že už existuje i vytírací robot - rozhodně do něj jdu! taky není problém robota na nějakou dobu půjčit (teda pokud to nebude celému NZM ) - určitě se domluvíme...
|
No to je bajecne! me se neustale vitr opira do oken (dum B smer do pole) a prez okna to ten prach proste propasiruje, za tyden jsou pozemi chuchvalce prachu a nic s tim nenanelam
Jakmile si s tim poradi, objednavam... Dokonce vim i kde bude mit domecek
Diky vsem za diskuzi |
|
|
|
_________________ http://www.alko.cz/images/found_way_out.jpg
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
klidně ho můžeš zkusit na chuchvalce prachu - aspoň ho trochu zátěžově otestujeme |
|
|
|
|
|
|
|
|
kolysta
Master moderator
Věk: 49
|
|
alkonius napsal:
|
No to je bajecne! me se neustale vitr opira do oken (dum B smer do pole) a prez okna to ten prach proste propasiruje, za tyden jsou pozemi chuchvalce prachu a nic s tim nenanelam
Jakmile si s tim poradi, objednavam... Dokonce vim i kde bude mit domecek
Diky vsem za diskuzi
|
ten prach, to nebude okny, ta okna tesni velmi dobre
jestli mas vsude tvrde podlahy - plovoucka, dlazba atd., tak to tam budes mit po zhruba peti dnech vzdy a nic s tim neudelas
venku se viri prach, vyvetras, v mistnosti je bezvetri, prach si sedne na zem
a protoze se nemuze chytit do koberce, lezi na zemi a je videt
to holt dan za nove podlahy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
kolysta napsal:
|
ten prach, to nebude okny, ta okna tesni velmi dobre
jestli mas vsude tvrde podlahy - plovoucka, dlazba atd., tak to tam budes mit po zhruba peti dnech vzdy a nic s tim neudelas
venku se viri prach, vyvetras, v mistnosti je bezvetri, prach si sedne na zem
a protoze se nemuze chytit do koberce, lezi na zemi a je videt
to holt dan za nove podlahy...
|
...a prave preto treba roombu! |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
špatné zprávy - mluvil jsem s kolegou a ten zjistil, že vytírací robot se nesmí dovážet do EU nechápu proč tak teď je jenom šance nechat si ho poslat z Ameriky a doufat, že by šla využít dobíjecí šňůra z Roomby... ale asi ještě chvilku počkám... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
PaDaK napsal:
|
špatné zprávy - mluvil jsem s kolegou a ten zjistil, že vytírací robot se nesmí dovážet do EU nechápu proč tak teď je jenom šance nechat si ho poslat z Ameriky a doufat, že by šla využít dobíjecí šňůra z Roomby... ale asi ještě chvilku počkám...
|
no tak dnes uz vsetko snad funguje na 110-240V takze jedine si musis vymenit koncovku na zastrcke... V extremne najhorsom pripade si kupis transformator z 220 na 120V...
Ale ja si to urcite budem kupovat v tej amerike, ked to budem kupovat |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
JoHnY napsal:
|
PaDaK napsal:
|
špatné zprávy - mluvil jsem s kolegou a ten zjistil, že vytírací robot se nesmí dovážet do EU nechápu proč tak teď je jenom šance nechat si ho poslat z Ameriky a doufat, že by šla využít dobíjecí šňůra z Roomby... ale asi ještě chvilku počkám...
|
no tak dnes uz vsetko snad funguje na 110-240V takze jedine si musis vymenit koncovku na zastrcke... V extremne najhorsom pripade si kupis transformator z 220 na 120V...
Ale ja si to urcite budem kupovat v tej amerike, ked to budem kupovat
|
tak až to budeš kupovat, tak bych se připojil se Scoobou - podělili bychom se o dopravní náklady |
|
|
|
|
|
|
|
|
ymp
Kolemjdoucí
|
|
citace:
|
tak až to budeš kupovat, tak bych se připojil se Scoobou - podělili bychom se o dopravní náklady
|
Dejte mi pls vědět až do toho půjdete, taky bych se připojil.
Krom toho jsem schopen zajistit dopravu z US za velmi rozumnej peníz....
dík |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
PaDaK napsal:
|
JoHnY napsal:
|
PaDaK napsal:
|
|
|
tak až to budeš kupovat, tak bych se připojil se Scoobou - podělili bychom se o dopravní náklady
|
ok, ja si budem asi zriadovat toto: www.zasilkovasluzba.com - to ti zriadia adresu v USA na ktoru sa daju objednavat veci a potom ti to mozu poslat sem... najbezpecnejsie (aby si neplatil nic navyse je posielat to cez tu spedicnu polsku firmu polonez parcel ( http://www.zasilkovasluzba.com/polonez_parcel.php )
jediny problem je ze to trva tak 3 mesiace kym to z USA dorazi k nam... Mam este jedneho znameho co by to tiez chcel takze keby sme boli traja tak uz by tie poplatky boli rozumne, aj ked jeden ten robot vazi asi 10 kil...
Ja si u tej zasilkovej sluzby spravim ucet asi teraz niekedy a uvidim kedy kupim tych robotov, niekedy do leta by som to urcite chcel, aby mi to prislo zhruba ked budem preberat byt, ako bonus k novemu bytu |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
ymp napsal:
|
citace:
|
|
Dejte mi pls vědět až do toho půjdete, taky bych se připojil.
Krom toho jsem schopen zajistit dopravu z US za velmi rozumnej peníz....
dík
|
hej? hm no to by bolo este lepsie, lenze keby sme styria kupili roboty tak by uz toho bolo poriadne velky balik... |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
Cibi
Moderator
Věk: 39
|
|
PaDaK napsal:
|
JoHnY napsal:
|
PaDaK napsal:
|
|
|
|
jj, do toho bych sel taky |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
tak to uz je najmenej 6 robotov vsak to bude aspon 70 kil
ymp: dokazes zabezpecit dopravu na taky balik? ) |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
ymp
Kolemjdoucí
|
|
citace:
|
ymp: dokazes zabezpecit dopravu na taky balik? )
|
není problém, klidně 70 tun.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Heh tak to je dobre
A co mas spedicnu firmu? Kolko by to vyslo? A kam by sme to teda vlastne objednali, mas niekoho v USA ku komu by sa to poslalo?
A ako dlho by to trvalo kym by nam to doslo? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
ymp
Kolemjdoucí
|
|
citace:
|
Heh tak to je dobre
A co mas spedicnu firmu? Kolko by to vyslo? A kam by sme to teda vlastne objednali, mas niekoho v USA ku komu by sa to poslalo?
A ako dlho by to trvalo kym by nam to doslo?
|
Tak to bohužel nemam, ale v jedný takový firmě si vydělávám na chleba, takže není problém to zajistit. Cenu ti teď neřeknu, nevím odkud je ta firma co to vyrábí/prodává, zkusim to zjistit na netu a cenu bych Vám pak poslal přes SZ. Šlo by to sem cca měsíc. |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
ymp napsal:
|
citace:
|
Heh tak to je dobre
A ako dlho by to trvalo kym by nam to doslo?
|
Tak to bohužel nemam, ale v jedný takový firmě si vydělávám na chleba, takže není problém to zajistit. Cenu ti teď neřeknu, nevím odkud je ta firma co to vyrábí/prodává, zkusim to zjistit na netu a cenu bych Vám pak poslal přes SZ. Šlo by to sem cca měsíc.
|
no jasne, ja som skor myslel ze kolko by boli poplatky z USA sem...
objednavalo by sa to do USA, nie?
a ako s clom/dph? s tym by tiez nebol problem? |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
ymp
Kolemjdoucí
|
|
citace:
|
no jasne, ja som skor myslel ze kolko by boli poplatky z USA sem...
objednavalo by sa to do USA, nie?
a ako s clom/dph? s tym by tiez nebol problem?
|
No to právě teď nevim, protože nevim kde ta firma je a podle toho se bude právě odvíjet cena.
Problém to nebude, ale to bych tady neřešil, kdyžtak mi pošli mejla a já ti to osvětlim.... |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
Dobre, no zisti teda co by to stalo, napis SZ a potom uvidime co dalej. |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
vaderka
Spolubydlící
|
|
Taky bych měla zájem o toho super robota. Ráda bych se připojila, pokud to ještě jde. Samozřejmě záleží na ceně... |
|
|
|
|
|
|
|
|
PaDaK
Moderator
|
|
JoHnY napsal:
|
Dobre, no zisti teda co by to stalo, napis SZ a potom uvidime co dalej.
|
heh, já chci taky SZ |
|
|
|
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator
|
|
) tak to by sme mohli dostat aj mnozstevnu zlavu... napisal som im, mozno nieco vybavime Celkom by som tomu veril ze pri takej velkej objednavke by mohli dat daku zlavu. Dam vediet co odpisali |
|
|
|
_________________ JoHnY
|
|
|
|
|
JoHnY
Administrator